Albert Sàbat
Bàsquet

El Divina Seguros Joventut torna a Europa amb la Basketball Champions League

Feia set temporades que la Penya no participava a Europa, i hi coincidirà amb tres equips més de la Lliga Endesa

RedaccióActualitzat

El Divina Seguros Joventut tornarà a disputar una competició europea set anys després, des de l'Eurocup del 2010. Ho farà a la Basketball Champions League, creada l'any passat per la FIBA, i que és la tercera competició a nivell continental.

El Joventut coincidirà a la Champions League amb tres equips més de la Lliga Endesa: l'Iberostar Tenerife (vigent campió), l'UCAM Múrcia i Movistar Estudiantes. La FIBA va acceptar la sol·licitud dels catalans atenent a la seva història, ja que compta amb 5 títols europeus al seu palmarès (inclosa una Eurolliga). Així, entre les tres competicions europees, hi haurà 12 participants provinents de l'ACB.

La competició començarà amb 4 grups de 8 equips, i es classificaran els 4 primers de cada grup per a les eliminatòries, disputades a doble partit. Ara mateix ja hi ha bastants equips inscrits, com Elan Chalon, Estrasburg i Mònaco (França), AEK Atenas, PAOK i Aris de Salònica (Grècia); Avellino i Dinamo Sassari (Itàlia), Besiktas i Banvit (Turquia), Stelmet Zielona Gora (Polònia) o Union Olimpija Ljubljana (Eslovènia), entre d'altres.

Anar al contingut