Alberto Abalde, un dels destacats de la Penya (EFE)

El Divina Seguros Joventut té la permanència a tocar en la Lliga Endesa després de guanyar el RETABet Bilbao Basket (82-55)

Els badalonins tenen la permanència gairebé a tocar a tres jornades del final de la Lliga Regular gràcies a aquesta victòria

Daniel AlentoActualitzat

El Divina Seguros Joventut ha fet un pas endavant importantíssim per assegurar la seva permanència a la Lliga Endesa amb un contundent triomf davant d'un RETABet Bilbao Basket (82-55) que veu allunyar-se, i molt, el vuitè lloc de la classificació que els permetria jugar els play-offs pel títol. Els badalonins, amb 10 victòries, estan 2 per sobre del Betis i a 6 de l'ICL Manresa a 4 jornades pel final de la Lliga Regular.

Els dos equips han protagonitzat uns primers minuts amb poc encert en el llançament. Els bascos duien la iniciativa (4-8) fins a un parcial de 10 a 0 dels badalonins, que han millorat els seus percentatges en el tir des de fora de la pintura. Alberto Abalde (13 punts, 5 rebots) anul·lava en defensa un Àlex Mumbrú amb problemes en un turmell. Terry Smith (10 punts), amb el seu segon triple en 2 minuts, i 2 tirs lliures de Sergi Vidal donaven als de casa un màxim avantatge de 9 punts, 19-10, al final del primer quart.

El polonès Tomasz Gielo (11 punts, 4 rebots) ha anotat 5 punts d'una tacada en l'inici del segon quart per incrementar una mica més la renda dels badalonins. L'equip de Carles Duran ha necessitat 4 minuts i 26 segons per anotar els seus dos primers punts del segon quart (28-12). Amb el pivot Michael Eric (11 punts) carregat amb 2 faltes ja en el primer dels 4 períodes i amb el seu altre pìvot Ivan Buba tocat físicament, el Bilbao Basket ha posat en pista un quintet baix que ha concedit al rival el domini del rebot. Eric ha tornat a pista, però llavors el líder en atac de l'equip, el base Jonathan Tabu (14 punts, 4 rebots, 5 assistències), ha comès la seva tercera falta. Al descans guanyava el Divina Seguros Joventut 39-22.

El RETABet ha intentat reaccionar a la tornada dels vestidors quan ha trobat el camí a la cistella rival gràcies als punts d'Eric. El desencert de Mumbrú (1 de 14 en tirs de camp), però, era un llast massa pesat, i 8 punts seguits de Luka Bogdanovic (10 punts) han tornat a distanciar l'equip català (51-30). Abalde ha fet aixecar l'Olímpic amb 2 esmaixades i un triple consecutius davant la defensa zonal dels bascos, que han trencat definitivament el matx (58-34). El tercer quart ha acabat 63-40. En l'últim, totalment plàcid per als de Diego Ocampo, la renda màxima ha arribat fins als 27 punts en una nova irrupció de Gielo.