Abalde i Miralles intenten capturar un rebot (EFE)

El Divina Seguros Joventut perd el nord en l'últim quart i s'apunta la quarta derrota consecutiva a l'ACB, contra el Tenerife (73-78)

Els de Diego Ocampo han fet un bon partit fins a l'últim quart, però no han pogut trencar la mala ratxa de resultats. El canadenc Doornekamp ha estat l'home del partit, ha anotat vuit triples dels nou que ha llançat, sis de consecutius en el segon quart. La Penya continua sense conèixer la victòria a l'ACB

El Divina Seguros Joventut buscava a casa, contra el Tenerife, la seva primera victòria a l'ACB davant del líder, l'Iberostar Tenerife que fins aleshores estava invicte a la competició. El que semblava que podria ser una realitat durant bona part del partit, ha quedat en res en l'últim quart, moment en què la Penya ha començat a perdre el nord. Al final 73-78  i quarta derrota consecutiva dels de Badalona.

La Penya ha fet un primer quart molt rodó, amb un Luka Bogdanovic molt endollat i arribant al final de temps amb una renda de 9 punts (20-11). Els verd-i-negres, molt encertats en general, no han demostrat ser els cuers i l'Iberostar Tenerife tampoc ha semblat ser el líder de la competició.

Els illencs han aprofitat el segon quart per posar-se a to, gràcies als quatre triples consecutius de Doornekamp, amb els quals gairebé ha empatat el matx (23-22). La Penya ha aguantat l'envestida, però el canadenc ha continuat fent de les seves i s'ha apuntat fins a set triples consecutius (31-30) i s'ha convertit en el màxim anotador amb 21 punts quatre minuts abans d'arribar al descans (41-36). Doornekamb ha fet 6/6 en triples al segon quart i en el primer n'ha fallat un i n'ha anotat un altre. Al descans, la Penya continuava manant (44-39) sobre un Iberostar Tenerife sostingut pel jugador canadenc amb passaport holandès: Aaron Doornekamp.

Recordem que el rècord de triples en un partit el té Jacob Pullen, amb el Barça, que va anotar 12 triples en un partit contra el Valladolid la temporada 2013-14.

En l'equador del tercer quart, el Tenerife ha aconseguit empatar el partit (48-48) i un triple de Grigonis ha posat al davant el seu equip per primera vegada (50-51). La Penya, però, amb molta més intensitat defensiva que en els últims partits, ha continuat fent el seu paper fins a arribar a afrontar l'últim quart només dos punts avall (57-59).

El Tenerife, però, amb una falta de dos més un, tot just començar l'últim quart, ha començat a marxar en el marcador davant una Penya precipitada que ha començat a perdre els papers. En només tres minuts, els illencs dominaven amb set punts de diferència (59-66). El marcador ha quedat congelat durant uns minuts en 62-70, en un moment complicat per a la Penya, a qui no li sortien les coses. En aquest moment ha aparegut Doornekamp anotant el seu vuitè triple del partit (8 de 9) i a punt de superar el rècord de Pullen. Els verd-i-negres han intentat capgirar la situació, però els últims punts no han estat suficients per consolidar la primera victòria dels badalonins, que han tornat a perdre (73-78).

El Tenerife continua líder i invicte a la competició, mentre que aquest és el pitjor inici de la Penya a l'ACB en tota la seva història.