Deividas Dulkys defensa Sergi Vidal (EFE)

El Divina Seguros Joventut paga amb la derrota a la pista del Rio Natura Monbus el seu abús del triple

El joc de la Penya té com a principal arma el triple. A la pista de l'equip gallec, però, ha estat l'única. I quan no han entrat, ha acabat cedint en un partit igualat fins llavors

Daniel AlentoActualitzat

El Divina Seguros Joventut ha cedit en la seva visita a un dels rivals directes en la zona baixa de la classificació de la Lliga Endesa, un Rio Natura Monbus (80-67) que ara suma 4 victòries per 3 de la Penya. Els badalonins han basat el seu joc gairebé de forma exclusiva en els triples (dels seus 53 llançaments de camp, 35 han estat des d'aquesta distància, i n'han anotat 12) i, en un matx igualat, quan han deixat d'entrar a l'últim quart, ja no s'han pogut recuperar.

L'inici del matx ha estat de baixa anotació, 11 punts entre tots dos equips en els primers 5 minuts de joc. Els gallecs han començat manant en el marcador. El base verd-i-negre Albert Sabat (16 punts) ha encadenat dos triples contrarestats per dos triples del base Mickey Mcconnell (14 punts) i un 2+1 del pivot Artem Pustovyi. El resultat, al final del primer quart, ha estat de 17 a 11.

En el segon quart s'ha viscut un duel de triples. L'ex de la Penya Natxo Llovet (11 punts, 6 rebots) ha entrat en joc, en el primer partit oficial contra el seu exequip. Els catalans s'han posat a un punt, 25-24, després d'una cistella de 3 punts d'un jove gallec, Alberto Abalde (12 punts, 4 rebots). Des de la línia de tirs lliures, Sabat ha tornat a avançar els seus, 28-29, tot i que de manera fugaç. En el descans, els visitants cedien de 3 punts, 40-37.

Després del descans, el Divina Seguros Joventut ha variat de tàctica: ha deixat de banda els triples i ha buscat pilotes interiors per a Jerome Jordan. El pivot ha forçat la tercera falta del sostre rival, Pustovoyi, i ha avançat novament els seus, 40-42. Els locals han tancat la seva via d'aigua en defensa i han tornat a carregar el joc sobre els seus pivots en atac. El tercer quart, després que els de Diego Ocampo han recuperat els seus triples, ha acabat per 57 a 55.

Els jugadors de Moncho Fernández han aconseguit una renda de 8 punts, 69-61, a l'equador de l'últim quart, una distància considerable en un partit tan igualat. Els triples dels badalonins havien deixat d'entrar. Jordan ha forçat la cinquena falta de Pustovyi a 4 minuts del final, però el seu equip no ha sabut aprofitar aquesta circumstància. Llovet ha augmentat la renda local fins als 10 punts i l'aler lituà Deividas Dulkys (24 punts, 4 de 7 en triples) ha rematat la feina.