Luka Bogdanovic ha estat un dels jugadors clau dels de Diego Ocampo (EFE)

El Divina Seguros Joventut, liderat per Sàbat i Bogdanovic, s'estrena contra el Manresa al Nou Congost (81-85)

Els de Diego Ocampo han patit fins a l'últim segon per emportar-se la primera victòria de la temporada. Sàbat, amb 26 punts i un 6 de 8 en triples, i Bogdanovic, amb 19, han liderat la victòria dels verd-i-negres

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

Tot i només estar a la sisena jornada, es podia qualificar el partit entre el Joventut i el Manresa de duel d'urgències, amb una Penya que ocupava l'última plaça sense cap victòria i un Manresa que només havia guanyat un partit. El matx se l'ha emportat la Penya, que ha anat sempre al davant en el marcador, però que ha patit fins al final (81-85).

El Manresa ha fet figa els primers minuts de partit, amb moltes pèrdues de pilota que han afavorit la Penya. Els de Diego Ocampo han aprofitat la situació per anotar. El Manresa, però, ha començat a treure el cap gràcies als punts de l'exverd-i-negre Pere Tomàs, però la Penya, molt necessitada, no ha abandonat les regnes del partit en cap moment. Al final de quart, 8 punts a favor dels badalonins (15-23).

El segon quart ha seguit el mateix guió del primer. La Penya, molt encertada, ha tirat de triple, cosa que li ha permès manar còmodament en el marcador fins a arribar al descans amb 8 punts de coixí (36-44). Fins al descans, els verd-i-negres havien anotat 7/18 triples (38%) per només 1/9 pel Manresa (11%).

En la represa, el Manresa ha reduït distàncies en el marcador gràcies a dos triples consecutius de Suggs; la Penya, però, no ha trigat a reaccionar fins a arribar a la màxima diferència del partit (45-61) gràcies a la punteria d'Albert Sàbat des de la línia de 3 i de Luka Bogdanovic. Tots dos equips han lluitat com si fos una final i han enfrontat l'últim quart amb un marcador encara favorable als de Badalona (51-62).

Sábat ha continuat sent el rei del triple i amb un 6/8 ha situat el marcador en un encara ajustat 61-69. La Penya no ha sabut trencar el partit, que ha estat obert fins a l'últim segon. Els d'Ibon Navarro ho han intentat, conscients de la importància de la victòria al Nou Congost, i han tornat a entrar en el partit situant-se només dos punts per sota de la Penya, en uns últims minuts interminables. Els d'Ocampo han patit fins a l'últim segon per emportar-se la primera victòria de la temporada.

Albert Sàbat s'ha convertit en l'heroi de la Penya amb 26 punts i un gran percentatge des de de la línia de triple (6/8) i també ha destacat Luka Bogdanovic per als de Badalona amb 19 punts. Pels de Manresa Auda (17 punts) i Trapani (16) han estat els millors.