El Divina Seguros Joventut es desfà de l'Estudiantes i es manté fora de perill (77-71)

Els de Diego Ocampo s'han emportat una important victòria davant l'Estudiantes en un partit molt igualat i amb un emocionant final

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

Joventut-Estudiantes, un duel de clàssics, es jugava a Badalona amb una Penya amb urgències. Un duel que també destacava per la tornada de Salva Maldonado al Palau Olímpic i que ell mateix qualificava com un partit especial. La victòria s'ha quedat a casa, en un partit molt igualat fins al tercer quart, en què la Penya ha començat a despuntar (77-71).

La Penya ha començat el matx molt endollada davant un Estudiantes adormit (10-2). El conjunt madrileny, però, que arribava al Palau amb les piles carregades després de guanyar el Barça la jornada passada, ha començat a despertar-se i retallar distàncies fins a arribar al final de quart un punt per sobre, 22-23. El segon quart ha estat un estira i arronsa entre els dos equips. Jerome Jordan ha estat el millor dels de la Penya (amb 8 punts al descans), per un exverd-i-negre, Goran Suton (amb 12 punts al descans), que ha destacat per l'actual equip de Maldonado. Al descans, un igualat 38-37.

Abalde, amb 2 triples, i Sàbat, amb 1, han estat els protagonistes de l'inici del tercer quart de la Penya. Els verd-i-negres, per primer cop al partit, han marxat en el marcador (54-47) simulant el que podria ser un trencament de partit a favor dels locals. Amb un nou triple d'Albert Sàbat, la Penya ha acumulat la millor renda del partit, de nou punts (58-49), que després han ampliat a 12 (63-51). En acabar el quart, un 63-52 amb un partit molt de cara als interessos badalonins.

L'últim quart sol ser clau en els últims partits per la Penya, a qui li costa saber com pot tancar els partits i acaba sucumbint al rival. Tomasz Gielo, però, ha calmat els nervis dels verd-i-negres anotant cinc punts consecutius (68-57). Però els de Salva Maldonado, conscients de la feblesa de la Penya en els últims minuts, han aconseguit retallar distàncies (68-62). El marcador no s'ha mogut gaire més en un últim quart "brut" i amb poc ritme. Quan faltaven dos minuts, l'Estudiantes ha retallat distàncies (68-64) i ha carregat de nervis la Penya. Els últims minuts, amb moltes interrupcions, han acabat amb final feliç per a la Penya (77-71), que suma 4 victòries consecutives a casa.

Abalde ha estat el màxim anotador per als locals, amb 13 punts, i Jackson, el millor de l'Estudiantes, amb 22.