Dylan Ennis ataca la cistella del Joventut davant la pressió de Josep Nogués (EFE)
Lliga Endesa

El Divina Joventut s'estrena a l'Olímpic amb una derrota davant del Morabanc Andorra (65-75)

Els verd-i-negres han mantingut l'equilibri del partit fins a l'últim quart amb un destacat paper de Dakota Mathias

Els verd-i-negres han saltat a la pista de l'Olímpic com un tro, amb moltes ganes d'estrenar-se a la Lliga Endesa amb un triomf davant de la seva afició i en els primers compassos ho han aconseguint amb un contundent 13-3 en el marcador. Ibon Navarro ha demanat temps mort per reordenar les files del conjunt andorrà i la tecla que ha pitjat ha funcionat, 21-19 al final del primer quart.

En el segon temps, l'equip pirinenc ha incrementat la pressió a la pintura i, tot i el desencert en els triples -4 de 25 intents-, ha plantat cara capturant tots els rebots ofensius possibles per no despenjar-se. L'empat a l'electrònic s'ha anat succeint fins que el Morabanc Andorra s'ha posat al davant, 33-34, gràcies a la primera cistella de tres anotada per Shayne Whittington. Els catalans, però, han mantingut el pols fins al 39-38 amb què han arribat al descans.

A la represa, el Morabanc Andorra ha sortit amb la intenció d'encarrilar el partit i s'ha posat al davant amb un parcial d'11-2 en els primers minuts. Els de Carles Duran, però, han sabut mantenir el cap fred i anar retallant distàncies fins a reequilibrar, de nou, el matx. 53-56, al final del tercer quart, amb un destacat paper de Dakota Mathias, màxim anotador del Joventut amb 15 punts.

En el darrer període, els andorrans han recuperat la seva versió més combativa i en un sospir s'han posat a més 10 (55-65). El Joventut, per la seva banda, s'ha sobreposat al cansament i no ha baixat els braços, però els esforços no han tingut premi, l'encert des de la línia de tres s'ha esvaït fins al 65-75 final.