La Penya no ha aconseguit la victòria fins a l'últim segon (@penya1930)

El Divina Joventut guanya a Manresa en un final d'infart (66-67)

Els verd-i-negres havien controlat el partit en tot moment, però una ratxa local ha estat a punt de provocar un greu disgust als de Carles Duran

Xevi BardoletActualitzat

El Divina Joventut no s'ha pogut assegurar la victòria contra el Baxi Manresa fins a l'últim segon de partit. El duel ha començat al ritme de Laprovittola que distribuïa i anotava. El Baxi Manresa, en canvi, ha començat com dijous contra el Barça: nefast en els percentatges. I quan semblava que tenia la cistella a l'abast, apareixia Conor Morgan per clavar un tap monumental a Cady Lalanne.

El Divina també s'ha contagiat una mica del desencert i el primer quart ha acabat amb un pírric 8 a 12. Però, en el segon, els verd-i-negres han fet circular molt bé la pilota i han trobat triples alliberats -dos de Nogués- que els han disparat en el marcador. A més, la bona tasca defensiva dels de Carles Duran feia que els atacs manresans fossin un suplici. El públic del Nou Congost ha vist que, al descans, els seus ja perdien de 14 i només havien anotat 23 punts.

Ho ha intentat el Baxi en la represa, aprofitant alguns instants de desconcert visitant, però els de Peñarroya han eren incapaços d'encadenar cistelles. La Penya, en canvi, veia el cèrcol gran des del triple i aquesta ha estat la tònica de tot el partit. Atenció a la diferència en aquest aspecte tan important en el bàsquet modern. 5 de 28 el Manresa i 10 de 18 el Joventut.

I, malgrat això, el Baxi gairebé guanya el matx, amb una remuntada increïble en els darrers minuts del darrer quart. Alex Renfroe i Jordan Sakho han tret els locals de l'atonia ofensiva i ho han fet tot bé. Fins i tot el tir exterior. L'ambient del pavelló ha empetitit el Joventut. I Sakho, amb dos tirs lliures, ha posat el Baxi al davant quan quedaven sis segons.  Però, en els moments crítics, Laprovittola gairebé sempre escull la millor opció. A  6 segons del final, ha estat llest per treure-li la falta a Sakho anotar dos tirs lliures. Era el 66 a 67, que salvava el Divina d'una derrota dolorosa.

Laprovittola, el millor del partit, ha fet 16 punts i 10 assistències.