El Deportivo consuma el descens a Segona en perdre contra el València a Riazor (0-2)

El Deportivo acompanyarà finalment l'Hèrcules i l'Almeria a la Segona Divisió. Després de 20 anys consecutius a la màxima categoria del futbol espanyol, els gallecs han consumat el descens en perdre contra el València a Riazor per 0-2. En una última jornada dramàtica, el Dépor ha estat l'equip més malparat dels sis implicats en la lluita ferotge per evitar el descens. El Saragossa, que ha guanyat al camp del Llevant, la Reial Societat i el Getafe, que han empatat a Anoeta, l'Osasuna, que s'ha imposat al Vila-real i el Mallorca, tot i perdre a casa contra l'Atlètic de Madrid, continuaran la temporada que ve a Primera.

Deportivo, 0 – València, 2
El drama de la jornada s'ha viscut a l'estadi de Riazor. Després de 20 anys consecutius a Primera Divisió, els gallecs han consumat el descens en caure contra un València que no s'hi jugava res. Un gol matiner d'Aduriz en el minut 4 ha començat a posar el neguit a l'afició gallega. El Dépor, que guanyant no depenia d'altres resultats per salvar-se, s'ha abocat a la desesperada en busca de l'empat però s'ha topat amb un inspirat César. Els intents dels gallecs no han fructificat i quan la derrota ja era un fet, Soldado, amb un contraatac, ha acabat de rematar el conjunt de Lotina en el minut 92. Amb el xiulet final, els jugadors i l'afició del Deportivo no han pogut evitar les llàgrimes per un descens dolorós.

Llevant, 1 – Saragossa, 2
Al Ciutat de València, el Saragossa ha guanyat el Llevant per 1 a 2 i ha certificat la permanència tot i començar la jornada com a cuers de la classificació. L'equip aragonès depenia d'ell mateix per salvar-se i s'ha avançat amb un golàs de Gabi de falta directa que ha clavat la pilota a l'escaire. El mateix Gabi, en el minut 72, ha fet el 0-2 amb un altre gran xut des de fora de l'àrea que també ha entrat per l'escaire. El gol del Llevant ha arribat a 10 minuts per al final amb una rematada de cap de Stuani però el Saragossa no ha deixat escapar un triomf que li permet seguir a Primera una temporada més.

Reial Societat, 1 – Getafe, 1
A Anoeta, l'afició de la Reial Societat s'ha temut el pitjor quan el "Cata" Díaz al minut 9 ha avançat el conjunt de Míchel en el marcador. Però la Reial ha aconseguit empatar després del descans amb un gol de Sutil. Amb l'un a un, cap dels dos equips ha volgut arriscar més del compte i finalment el punt ha servit a donostiarres i madrilenys per salvar la categoria.

Mallorca, 3 – Atlètic de Madrid, 4
A l'Iberostar Estadi, el "Kun" Agüero ha posat per davant els de Quique Sánchez Flores al minut 12 i només cinc minuts després Juanfran ha ampliat aquest avantatge per als visitants. Després del descans, Agüero ha fet el seu segon gol en aquest partit i el 0 a 3 semblava definitiu. Però el Mallorca no volia baixar a Segona i s'ha vist obligat a reaccionar. El camí s'ha aplanat quan De Guzmán, de penal, ha fet el primer dels de Laudrup. Webó ha fet el del 2 a 3 al minut 71. Però els "colchoneros" han tallat qualsevol reacció dels illencs amb una altra diana del "Kun" Agüero, un autèntic golàs. Webó ha fet el tercer per al Mallorca a les acaballes, tot just en l'últim minut, i el partit ha acabat amb una victòria visitant. L'afició balear ha patit de valent però finalment ha pogut celebrar la permanència.

Osasuna, 1 – Vila-real, 0
Al Reyno de Navarra, l'Osasuna s'ha avançat amb un gol de Cejudo al minut 42, un gol que ha certificat la permanència de l'equip navarrès. El Vila-real, que no s'hi jugava res, no ha posat en risc la victòria local.

Racing, 1 – Athletic Club, 2
L'Athletic Club torna a Europa per la porta gran. El conjunt basc ha acabat la Lliga en sisena posició i no haurà de jugar la prèvia de la Lliga Europa la pròxima temporada gràcies al triomf aconseguit al Nuevo Sardinero per 1-2. David López i Llorente han aplanat el camí del triomf per a l'equip de Caparrós amb gols consecutius i Kennedy ha reduït distàncies en la segona meitat.