Futbol internacional

El Darmstadt 98, de la primera divisió alemanya, acomiada un jugador pels seus vincles amb una ONG de caire salafista

L'organització humanitària té projectes de cooperació a l'Àfrica, l'Àsia, Europa i Amèrica

Ben-Hatira celebra un gol que va marcar amb el Darmstadt 98 amb un company (Reuters)

El Darmstadt 98, equip de la primera divisió alemanya, la Bundesliga, ha rescindit el contracte que tenia amb el jugador alemany d'origen tunisià Änis Ben-Hatira, per la seva proximitat a una ONG de caire salafista, una minoria religiosa que s'ha relacionat en moltes ocasions amb l'islamisme radical.

Concretament, el motiu exacte que ha encès la polèmica és que ha trascendit a la llum pública que el jugador ha donat suport financer a Ansaar International, en un projecte que està desenvolupant a Ghana relacionat amb la creació d'orfenats per alliberar nens esclaus que treballaven en camps de cacau o bé exnens soldats utilitzats durant els anys de la Guerra Civil.

El president del club alemany, Rüdiger Fritsch, ha declarat al diari 'Bild' que "després d'analitzar la situació, hem arribat a la conclusió que no podia continuar la col·laboració entre les dues parts", en un intent per treure ferro a la controvertida decisió.

La reacció de Ben-Hatira no s'ha fet esperar i, després de rebre un gran nombre de mostres de suport, ha sortit al pas a través de les xarxes socials: "Hi ha poques persones que puguin assumir una gran responsabilitat i que es puguin assumir cada dia al mirall i reconeixe's amb orgull. Gràcies a Déu jo puc fer-ho."