Ángel María Villar, acompanyat d'agents de la Guàrdia Civil (EFE)
Ángel María Villar, acompanyat d'agents de la Guàrdia Civil (EFE)
Futbol

El CSD suspèn un any el president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar

Villar és un dels quatre inculpats de l'operació Soule, de la Guàrdia Civil

Actualitzat

El Consell Superior d'Esports (CSD) ha pres aquest dimarts la decisió de "suspendre motivadament, i de forma cautelar i provisional, per un any" el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, i el seu vicepresident, Juan Padrón, empresonats a conseqüència de l'operació Soule.

La Comissió Directiva del CSD, presidida pel secretari d'estat per a l'Esport, José Ramón Lete, ha decidit per unanimitat aplicar l'article 43 c) de la Llei de l'Esport, que els dona potestat per "suspendre motivadament, de forma cautelar i provisional, el president i altres membres dels òrgans directius, quan se'ls obri un expedient disciplinari, a conseqüència de presumptes infraccions o irregularitats molt greus i susceptibles de sanció".

Ángel María Villar està empresonat des del 20 de juliol acusat d'administració deslleial, apropiació indeguda i/o estafa, falsedat documental i corrupció entre particulars. També són a la presó Juan Padrón i el fill del president de la RFEF, Gorka Villar.

Juan Luis Larrea ocupa el lloc de Villar

La Federació Espanyola ha decidit no recórrer la decisió del CSD i assumir la nova situació. A partir d'ara, serà Juan Luis Larrea, extresorer i president de la federació guipuscoana, qui ocuparà el càrrec de president de l'espanyola com a membre més antic de la junta.

Serà ell qui haurà de designar mes directius, ja que l'actual Junta està integrada només pels 16 presidents de les territorials afins a Villar i els clubs de futbol professional amb dret a vot a l'assemblea.

La primera mesura de la nova junta ha estat demanar un ajornament a l'assemblea per revisar els comptes de la federació i presentar-los de nou en una pròxima assemblea de caràcter extraordinari.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut