El 4x4 Acciona 100% EcoPowered és el primer vehicle elèctric que acaba el Dakar (accionadakar.es)
El 4x4 Acciona 100% EcoPowered és el primer vehicle elèctric que acaba el Dakar (accionadakar.es)
Dakar

El cotxe Acciona 100% EcoPowered és el primer vehicle elèctric que acabar el Dakar

El 4x4 de l'empresa espanyola Acciona s'ha convertit en el primer cotxe que acaba el Dakar sense consumir benzina, en tota la història de la competició

Actualitzat

Aquest dissabte va acabar la 39a edició del Ral·li Dakar. Entre els cotxes que van aconseguir acabar l'exigent competició, destaca el 4X4 Acciona 100% EcoPowered. El vehicle, pilotat pels argentins Ariel Jatón i Germán "Tito" Rolón, es va convertir en el primer cotxe elèctric que acaba el Dakar en tota la història de la competició.

La multinacional espanyola Acciona, que posa nom al 4X4, ha destacat en un comunicat que el cotxe arribés a la meta de Buenos Aires "sense consumir ni una gota de combustible ni emetre una sola molècula de CO2". L'objectiu de l'empresa ha estat demostrar "la competitivitat de les energies netes i aportar visibilitat a la lluita contra el canvi climàtic".

El vehicle és el resultat d'un treball d'investigació fet des de fa 5 anys pel departament d'I+D+i d'Acciona. L'EcoPowered, fabricat a Vilanova del Vallès, és el cotxe elèctric amb més energia disponible del món, amb un motor de 250 kW, l'equivalent a 340 CV. No ha estat la primera edició en què ha participat, però sí la primera en què ha pogut arribar a la meta final. El 2015 tan sols va completar dues etapes perquè se li va trencar la bomba de direcció. El 2016 en va superar deu, però va ser desqualificat per problemes tècnics després d'haver completat el 80% de la prova.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut