El contracop perfecte de la Reial Societat sotmet el València a Anoeta (4-2)

La velocitat i el toc fi de la Reial Societat han fulminat un València que no s'ha rendit en cap moment. El Valladolid i el Sevilla s'han repartit els punts al José Zorrilla en un matx de moltes pujades i baixades. Javi Guerra ha avançat els castellans i Negredo ha aconseguit l'empat de penal. El Màlaga ha fet valer la seva superioritat a la Rosaleda davant el Getafe. Santa Cruz i Weligton han avançat els locals i Valera ha retallat per als madrilenys.

Al València li tocava visitar Anoeta, un dels estadis més difícils de Primera aquesta temporada, i n'ha sortit escaldat per culpa d'una Reial Societat pràctica i resolutiva, que la toca molt bé en velocitat.

Els homes de Valverde, això sí, es podran queixar que, quan el partit anava igualat, Fernández Borbalán no ha vist -o ha perdonat- unes mans del porter Bravo fora de l'àrea en intentar desviar un globus de Soldado (que anava dins). Hauria estat vermella directa. Però, amb l'1-1 (Soldado al minut 25; Iñigo Martínez al 34), els xe jugaven un partit molt seriós, fins i tot dur, a estones, i conservaven intactes les opcions de victòria.

L'equip de Montanier ha rebentat el partit per cames. En un cantraatac fulminant, preciós, de tres tocs entre Agirretxe i Chory Castro, aquest últim ha posat el 2-1 al minut 71. I al 41 ha estat el primer qui ha rematat l'enèsima jugada ràpida de la Reial, ara a centrada de Xabi Prieto.

Ni així s'ha rendit el València, que ha marcat al límit del temps mitjançant Jonas i ha assetjat l'àrea basca durant els quatre minuts d'afegit; sense sort. En l'últim instant, Agirretxe n'ha pescat una altra al cercle central, ha esprintat fins a Diego Alves i l'ha superat per dalt, amb una vaselina sensacional.

La Reial Societat és, definitivament, un equip de Champions, cada vegada més consolidat en el quart lloc de la Lliga. El València es mantindrà sisè.

Empat just i generós en esforç entre el Valladolid i el Sevilla (1-1)

El Valladolid i el Sevilla s'han repartit els punts al José Zorrilla en un matx de moltes pujades i baixades, generós per part de totes dues bandes i entretingut. Amb un lleuger domini del Valladolid fins que ha aconseguit el gol i després del Sevilla en l'ambició per remuntar

El gol castellà ha estat obra de Javi Guerra al final de la primera part (41'), i el de l'empat, de Negredo (61'), fruit d'un penal dubtós, perquè la pilota havia anat a la mà de Marc Valiente a causa d'un rebot no buscat en el seu propi cos.

El partit s'ha animat més encara a partir d'aquí i han arribat ocasions de tots colors. Les més clares les han fallat els davanters del Valladolid (Ebert, al pal; Guerra, als núvols estant a un metre de la línia). Les de Navas i Negredo, en canvi, s'han trobat un magnífic Jaime a la porteria local.

El Màlaga es desfà del Getafe (2-1)

El Màlaga ha fet valer la seva superioritat a La Rosaleda davant un Getafe que comença a no tenir clars els objectius que li queden a aquestes altures de campionat.

Els madrilenys ho han intentat durant els primers quaranta-cinc minuts, però a poc a poc s'han anat diluint en la fluïdesa del joc dels de Manuel Pellegrini, molt més motivats amb les posicions de Champions encara a l'abast.

A punt del descans, Roque Santa Cruz ha avançat (39') el conjunt andalús i Welligton ha ampliat la diferència just en la represa (46'). Valera ha retallat (70') en el moment de la segona part en què el Màlaga estava tenint més ocasions i ha provocat una lleugera incertesa, no tant en el camp com en la graderia, que ha increpat Clos Gómez per haver allargat l'afegit fins a cinc minuts.