Seleccions

El Consell de l'Audiovisual estudiarà l'anunci de la Plataforma pro Seleccions Catalanes

La Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes ja ha rebut més de dues-centes adhesions, al llarg del dia, per l'anunci per promocionar el Catalunya-Euskadi del 8 d'octubre. El Partit Popular i el Partit dels Ciutadans han demanat que l'anunci no es passi per televisió -això serà dilluns al migdia- i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) té dubtes que sigui legal pel seu contingut essencialment polític.

Actualitzat

Es tracta d'un espot en què un nen vestit amb els colors de la selecció espanyola no deixa jugar a futbol un altre nen que porta la samarreta de la selecció catalana. Des de les files del Partit Popular s'ha demanat al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) que l'anunci no es passi a Televisió de Catalunya.

El PP considera que l'anunci té "un contingut essencialment polític", fet que vulnera, segons aquesta formació, l'article 93 de la llei de comunicació audiovisual catalana, que prohibeix expressament "la publicitat de contingut essencialment polític dirigida a la consecució d'objectius d'aquesta naturalesa".

A més, el PP creu que "la utilització de la imatge de nens en aquesta campanya mantenint una actitud poc esportiva pot fomentar l'exclusió i un enfrontament que una televisió pública no ha de fomentar". Per aquesta raó, des de les files del Partit Popular s'ha demanat al CAC que visualitzi l'espot i insti Televisió de Catalunya a no emetre'l.

La plataforma acusa el PP de no haver vist l'espot

D'altra banda, el president de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, ha acusat el PP de criticar l'anunci sense haver-lo vist. Vinyals s'ha mostrat "molest" per les manifestacions del portaveu d'Esports del PP al Congrés, Francisco Antonio González, que va qualificar l'anunci de "xenòfob" i "repugnant".

"Aquest anunci no està fet amb voluntat d'ofendre ningú ni de generar confrontacions", ha dit Vinyals, que ha afegit que es tracta "de transmetre una realitat com és que les federacions catalanes no poden avançar en l'àmbit internacional perquè altres, les espanyoles, els ho impedeixen".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut