Barça

El CONI reobre la causa de dopatge contra Guardiola perquè troba "inacceptable" la seva absolució

El Comitè Olímpic Italià ha demanat al Tribunal Nacional Antidopatge que reobri la causa contra Pep Guardiola de l'època en què va ser jugador del Brescia. Guardiola ja havia estat absolt, per segona vegada, al mes de maig, però ara la Fiscalia Antidopatge considera que els motius per declarar-lo innocent eren inacceptables i que els explicaran el 15 de setembre.
El Comitè Olímpic Italià ha decidit reobrir la causa contra l'exfutbolista i actual entrenador del Barça Pep Guardiola per dopatge durant la seva etapa com a jugador del Brescia, de la qual va ser absolt al mes de maig. El fiscal antidopatge del CONI, Ettore Torri, ha demanat la reobertura del cas, que serà examinat el 15 de setembre. Fonts del CONI han assegurat que la Fiscalia Antidopatge considera "inacceptables" els motius que van determinar l'absolució del jugador per part de la justícia esportiva italiana, motiu pel qual ha decidit apel·lar aquesta decisió.

L'any 2001, Guardiola va ser condemnat a quatre mesos d'inhabilitació, més una multa de 50.000 euros, pel Comitè de Disciplina de la Lliga Professional Italiana, després d'un suposat doble positiu per nandrolona quan militava a les files del Brescia. La sentència la va ratificar la Comissió d'Apel·lació de la Federació Italiana de Futbol, però el jugador va presentar una instància de revisió que va ser acceptada pel Tribunal de Justícia Federal de la federació italiana el 8 de maig.