Esports

El Comitè Olímpic Català es reactiva amb la incorporació de sis federacions més com a membres de l'entitat

El Comitè Executiu s'ha reunit al Museu Colet de Barcelona amb l'objectiu de consensuar un calendari d'actuació per modernitzar els estatuts i adaptar-los a la legalitat vigent

Actualitzat

El Comitè Executiu del Comitè Olímpic de Catalunya (COC) s'ha reunit aquest dimecres a la tarda a la seu de l'associació, al Museu Colet de Barcelona, en la seva primera junta després de l'assemblea que el va reactivar. La sessió ha permès la incorporació de sis nous membres al COC, tots ells federacions esportives: futbol, futbol americà, halterofília, coloms missatgers, pilota i esports per a persones cegues i deficients visuals.

Aquestes federacions esportives s'afegeixen a la cinquantena que ja podien assistir a les futures assemblees amb veu i vot, juntament amb 16 entitats i persones individuals vinculades al món de l'esport, entre elles la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i la UFEC.

La sessió del comitè executiu també ha aprovat la constitució d'una Comissió Estatutària que s'encarregui de la posada a punt i modernització dels Estatuts. Entre els objectius que hi ha marcats, hi ha l'adaptació al vigent Codi Civil de Catalunya i a la Carta Olímpica. També s'actualitzarà la relació de càrrecs directius d'acord al que es va aprovar en l'última assemblea.

L'altre punt important de la reunió ha estat l'anàlisi de possibles accions a desenvolupar pel COC, d'acord amb els informes jurídics que s'han presentat prèviament. S'ha consensuat un calendari d'actuació concret per complir els objectius reflectits en el programa de la candidatura única impulsada per la Secretaria General de l'Esport, la Plataforma Proseleccions Catalanes i la Unió Esportiva de Federacions de Catalunya (UFEC). La meta és l'establiment de complicitats tant en l'àmbit internacional com intern català, a partir de la difusió dels avantatges de disposar d'un estat propi per a l'esport. És en aquest context que s'ha acordat sol·licitar la col·laboració d'antics esportistes olímpics.   

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut