Ciclisme

El colombià Uran (Sky) guanya la 4etapa de la Volta; Albasini (Greenedge) es manté líder de la general

Després de la nevada que va condicionar la 3a etapa, un sol de justícia ha rebut els participants de la Volta a Catalunya a la meta de la 4a etapa (199 quilòmetres entre Tremp i Ascó). El colombià Rigoberto Uran (Sky) ha estat el més ràpid en l'esprint d'un grup reduït de ciclistes per davant de Mentxov (Katusha) i Szmyd (Liquigas). Tots tres formaven part de l'escapada de sis homes que han coronat primer el Coll de Paumeres, però els 18 quilòmetres fins a la línia de meta han servit perquè el grup principal els atrapés. El suís Michael Albasini (Greenedge) manté el mallot de líder i conserva un avantatge d'un minut i 32 segons al capdavant de la general.

Actualitzat
La quarta etapa de la Volta a Catalunya, entre Tremp i Ascó, ha vist com el colombià Rigoberto Urán tornava a guanyar després de cinc anys sense premi, en una jornada en què els principals favorits s'han mogut, però no han pogut esgarrapar ni un segon al líder Michael Albasini (Greenedge).

L'etapa, de 199 quilòmetres i amb una doble ascensió al Coll de Paumeres, l'última a 18 quilòmetres de meta, ha presentat un gran espectacle, amb ciclistes com Samuel Sánchez (Euskaltel), Levi Leipheimer (Omega-Quickstep) i Denis Mentxov (Katusha) atacant per acostar-se al liderat. No obstant això, la victòria s'ha decidit en un ajustat esprint entre un grup reduït en el qual hi havia el líder i  Urán ha deixat de disparar al pal per emportar-se una victòria que feia anys que se li resistia, concretament des que es va imposar en el 2007 en una etapa de la Volta a Suïssa.

Una jornada de ciclisme brillant, però que ha estat en suspens des del començament per culpa de la neu, ja que cinc equips (Saxo Bank, Omega Pharma-Quickstep, AG2R, Katusha i la FDJ-Big Mat) s'han vist bloquejats a Port Ainé, encara que finalment han pogut arribar a l'inici d'etapa a Tremp. Afortunadament, el recorregut es dirigia cap a terres tarragonines, i la climatologia ha donat una treva a la Volta en bona part de l'etapa, amb un sol brillant en la meta d'Ascó. El moviment de debò ha començat en la primera ascensió del dia al Coll de Paumeres, quan Leipheimer ha tensat el pilot. El nord-americà, conscient que els principals favorits (Valverde, Wiggins, Basso) ja no estan en carrera després d'abandonar en la caòtica etapa de dimecres, ha buscat despenjar Albasini.

Ha estat en la segona ascensió al port quan finalment, després de diversos atacs, ha quallat un grup de sis corredors, tots ells de primer ordre: Leipheimer, Samuel Sánchez, Urán, Mentxov, Sylvester Szmyd (Liquigas) i David Moncoutié (Cofidis). Aquests sis ciclistes s'han llançat a buscar la victòria i establir diferències en la general, però el gran grup, amb Albasini present, ha serrat les dents i malgrat una diferència inicial de 20 segons, ha acabat per caçar-los a falta de 800 metres de la meta. Amb les forces molt justes, finalment ha estat Urán el que s'ha emportat la victòria davant del rus Mentxov i del polonès Szmyd en un esprint poc habitual.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut