Jocs Olímpics

El COI traspassa la responsabilitat d'excloure Rússia dels Jocs de Rio a les Federacions Internacionals

Aquest diumenge el Comitè Olímpic havia de pronunciar el seu veredicte sobre si Rússia podia ser o no als Jocs Olímpics de Rússia. L'organisme, però, ha deixat aquesta decisió a les Federacions Internacionals

Actualitzat

El Comitè Olímpic Internacional ha decidit que no era decisió seva permetre o vetar la presència d'esportistes russos en els Jocs Olímpics de Rio que comencen el 5 d'agost, i ha passat aquesta responsabilitat a les Federacions Internacionals de cada modalitat esportiva.

Aquest diumenge el COI havia de decidir si feia cas de la recomanació de l'Agència Mundial Antidopatge d'excloure tot l'esport rus de la festa olímpica arran de l'escàndol de dopatge que l'afecta, amb implicació de les més altes instàncies del país, detallat a l'informe McLaren.

El COI, després d'escoltar les explicacions del president del Comitè Olímpic Rus, Aleksandr Zukov, i davant la falta de temps abans del començament dels Jocs per escoltar els atletes, dirigents i organitzacions afectades, demana a Richard McLaren que segueixi amb la seva investigació independent. Mentrestant, deixa a cada una de les Federacions la decisió d'admetre els atletes russos que consideri nets de dopatge.

El passat dijous 22 de juliol, el Tribunal Administratiu de l'Esport tampoc va entrar en el fons de la qüestió davant la sol·licitud d'arbitratge presentada pel Comitè Olímpic Rus i 68 atletes per aixecar la suspensió de la Federació Internacional d'Atletisme. El TAS va esquivar el tema i es va declarar incompetent en aquest conflicte.

La primera Federació Internacional a reaccionar després del comunicat del COI ha estat la de tenis, que també via comunicat ha obert la porta per participar als Jocs de Rio als 7 tenistes russos convocats per la cita, Andrei Kuznetsov, Ievgueni Donskoi, Svetlana Kuznetsova, Anastàsia Pavliutxénkova, Daria Kasàtkina i Iekaterina Makàrova.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut