El president del COI, Thomas Bach (Reuters)
Esports

El COI reitera per carta a les federacions internacionals que han de garantir la no discriminació de cap esportista

El màxim organisme olímpic "pretén garantir la igualtat de tracte entre els esportistes i les delegacions esportives participants, d'acord amb els principis bàsics d'autonomia i no discriminació que regeixen el Moviment Olímpic"

Actualitzat

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha informat que aquest dilluns ha enviat una carta a totes les federacions internacionals per reiterar la seva posició sobre la participació en esdeveniments esportius internacionals, "en particular pel que fa a garantir l'autonomia i la no discriminació". El COI ha tornat a subratllar que, "abans d'assignar qualsevol esdeveniment esportiu internacional a un país, totes les organitzacions esportives internacionals interessades s'han d'assegurar que s'obtenen totes les garanties escrites necessàries de les autoritats / organitzadors locals".
   
Amb això el COI "pretén garantir la igualtat de tracte entre els esportistes i les delegacions esportives participants, d'acord amb els principis bàsics d'autonomia i no discriminació que regeixen el Moviment Olímpic". Precisa que "si això no fos possible, o si hi hagués algun dubte, el COI ha deixat clar que qualsevol país incapaç de garantir aquests principis s'exclouria del dret a acollir esdeveniments esportius internacionals".
   
Les organitzacions esportives internacionals interessades "no han d'assignar esdeveniment esportiu internacional algun a aquest país (que no compleixi la norma) fins que es resolgui la qüestió i s'ofereixin i apliquin totes les garanties necessàries". "En el passat recent ha hagut nombrosos exemples de qüestions que es van resoldre sense problemes i amb èxit gràcies a un enfocament conjunt ia l'estreta col·laboració entre el COI, la federació internacional interessada, els organitzadors / autoritats locals i el comitè olímpic nacional afectat", insisteix.
   
El COI també recorda que "l'exemple més recent és el d'Espanya, on les delegacions esportives de Kosovo van trobar dificultats recurrents en relació amb la seva participació en diversos tornejos esportius internacionals". "El govern espanyol s'ha compromès clarament a garantir la participació dels esportistes kosovars en els esdeveniments esportius organitzats a Espanya sota els auspicis del COI, com va ser el cas dels Jocs Mediterranis de Tarragona", assenyala el COI.
   
El COI es refereix a "facilitar l'expedició de visats als participants kosovars i permetre l'ús dels seus símbols, banderes i himnes nacionals de conformitat amb el protocol olímpic. En resum, per assegurar que aquests esportistes puguin participar en igualtat de condicions amb els altres".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut