Jocs Olímpics

El COI podria excloure Rússia dels Jocs de Rio després de destapar-se una nova trama de dopatge

El COI avui farà pública la decisió que ha pres un cop s'ha destapat una nova trama de dopatge sistemàtic

Actualitzat

L'esport rus és a un pas de quedar exclòs dels Jocs Olímpics de Rio. El Comitè Olímpic Internacional farà pública demà la decisió que ha pres un cop s'ha destapat una nova trama de dopatge sistemàtic fomentada pel govern rus, ara durant els Jocs d'Hivern de Sotxi el 2014.

L'advocat canadenc Richard McLaren ha presentat un informe demolidor per encàrrec de l'Agència Mundial Antidopatge. Segons McLaren, el Ministeri d'Esports rus va encobrir molts casos per encapçalar el medaller a Sotxi. La trama va permetre transformar els resultats positius d'una anàlisi antidopatge en negatiu, sota la supervisió del gabinet rus i el Servei Federal de Seguretat, l'antiga KGB. A més, el dossier documenta més de 300 casos des del 2011 fins a l'estiu passat.

El COI s'ha mostrat en estat de xoc per les revelacions per un cas que considera sense precedents. Davant la magnitud de l'afer, diverses agències antidopatge demanen l'exclusió de tots els esportistes russos a Rio, a només divuit dies perquè comenci la competició.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut