Olimpisme

El COI fa pública la llista de deu atletes que integren l'Equip Olímpic de Refugiats que participarà als Jocs de Rio

El Comitè Olímpic Internacional apadrina de cara als Jocs Olímpics de Rio d'aquest estiu un equip olímpic integrat totalment per refugiats que han hagut de fugir dels seus països d'origen
La bandera olímpica

La bandera olímpica

Deu atletes provinents de Síria, el Sudan del Sud, el Congo i Etiòpia integraran el primer Equip Olímpic de Refugiats que prendrà part en un Jocs Olímpics, en aquest cas en els de Rio de Janeiro d'aquest estiu. El COI ha donat a conèixer aquest divendres el nom dels joves, que ara resideixen a Kènia, el Brasil, Alemanya, Bèlgica i Luxemburg.

El president del COI, Thomas Bach, ha explicat en un comunicat que "aquests refugiats no tenen casa, ni equip, ni bandera, ni himne. Els oferirem una casa a la vila olímpica juntament amb la resta dels atletes del món. L'himne olímpic sonarà en el seu honor i la bandera olímpica els guiarà cap a l'estadi".

Dels deu atletes, cinc provenen de Sudan del Sud: Yiech Pur Biel (800 metres), James Nyang Chiengjiek (400), Paolo Amotun Lokoro (1500), Anjelina Nada Lohalith (1.500 femenins) i Rose Nathike Lokonyen (800 femenins). Dos més són sirians, els nedadors Rami Anis i Yusra Mardini. L'etíop Yonas Kinde correrà la marató. L'especialitat dels dos restants, Yolande Bukasa Mabika i Popole Misenga, del Congo, és el judo.

NOTÍCIES RELACIONADES