Olimpisme

El COI crearà un equip d'esportistes refugiats que participarà en els Jocs de Rio del 2016

El Comitè Olímpic ha decidit donar visibilitat en el seu programa al drama dels refugiats possibilitant la seva participació, en un equip sota la bandera de les cinc anelles, en els Jocs Olímpics d'aquest estiu
Thomas Bach, president del COI (Reuters)

Thomas Bach, president del COI (Reuters)

El Comitè Olímpic Internacional ha aprovat aquest dimecres la creació d'un equip olímpic d'esportistes refugiats que participarà en els Jocs de Rio de Janeiro d'aquest estiu sota la bandera i l'himne olímpics. Segons ha explicat el president del COI, l'alemany Thomas Bach, "viuran a la Vila Olímpica com els altres 206 equips. Hem començat a identificar refugiats amb potencial de ser olímpics, i ja en tenim localitzats 43". Segons els càlculs de Bach, d'entre ells 5 o 10 assoliran finalment el nivell per poder participar en la competició.

L'equip de refugiats serà el penúltim a desfilar a la cerimònia d'inauguració, just al davant dels amfitrions. El COI designarà els seus oficials, tècnics, entrenadors i experts, i Solidaritat Olímpica es farà càrrec de totes les seves despeses. Com la resta de participants olímpics, estaran sotmesos a la normativa antidopatge. Thomas Bach ha afirmat que el moviment olímpic està "commogut" per la crisi dels refugiats.