Josephine Onyia en una imatge d'arxiu, l'any 2008 (Reuters)
Josephine Onyia en una imatge d'arxiu, l'any 2008 (Reuters)
Olimpisme

El COI confirma la desqualificació per dopatge dels Jocs de Pequín de Josephine Onyia i de 6 medallistes olímpics

La segona anàlisi de les mostres ha confirmat el positiu de 9 esportistes, entre ells l'espanyola Josephine Onyia i 6 medallistes dels Jocs de Pequín que hauran de tornar les seves medalles

Actualitzat

El COI ha confirmat la desqualificació per dopatge dels Jocs de Pequín del 2008 de l'atleta espanyola Josephine Onyia i altres 8 esportistes, entre ells 6 medallistes de les disciplines d'halterofília, lluita lliure i atletisme.

La reanàlisi de les mostres ha confirmat el positiu d'Onyia, novena a les semifinals dels 100 tanques. L'altra atleta desqualificada és la russa Ekaterina Volkova, bronze als 3.000 obstacles.

De la competició d'halterofília han estat sancionats els medallistes la ucraïnesa Olha Korobka, plata en +75 quilos, la bielorussa Nastassia Novikaya, bronze en +53, i el seu compatriota Andrei Rybakou, plata en +85 quilos.

Els lluitadors que s'han quedat sense les seves medalles són el kazakh Taimuraz Tigiyez, plata en 84-96 quilos i l'uzbek Soslan Tigiev, plata en 66-74 quilos. Tots aquests esportistes hauran de tornar els seus metalls i les diferents federacions internacionals modificaran les classificacions d'aquestes proves.

Els altres dos desqualificats d'aquesta tanda de 9 són l'aixecador de pes de l'Azerbaidjan Sardar Hasanov (62 quilos) i el saltador de longitud cubà Wilfredo Martínez, cinquè a Pequín 2008.

Anar al contingut