JOCS OLÍMPICS RIO
Els Jocs Olímpics de Rio, a punt
Jocs Olímpics

El COI anuncia 45 positius més als Jocs Olímpics de Pequín 2008 i Londres 2012

Amb aquests nous casos s'eleva a 98 el nombre de positius després de tornar a analitzar les 1.243 mostres recollides en els dos esdeveniments

Actualitzat

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha confirmat aquest divendres que l'anàlisi de la segona tanda de mostres recollides en els Jocs Olímpics de Pequín 2008 i Londres 2012 revela 45 positius més per dopatge. L'organisme que regeix l'esport olímpic informa que han estat detectats 30 nous casos de dopatge a Pequín 2008 (23 de medallistes) i 15 a Londres 2012, que situen en 98 el nombre de positius després la reanàlisi de les mostres recollides en aquests dos esdeveniments.

El COI ha explicat que l'anàlisi de les mostres de Pequín s'ha centrat en medallistes i que 23 dels 30 nous positius són d'esportistes que van pujar al podi. Pertanyen a quatre disciplines diferents i en queden afectats vuit comitès olímpics nacionals.

Els 15 positius de Londres 2012, per la seva banda, afecten dos esports i nou comitès nacionals. Els Comitès Olímpics Nacionals i les seves respectives federacions internacionals en seran informats un cop comenci el procediment en contra dels esportistes als quals el COI acusa d'haver infringit el codi antidopatge i que no podran participar en els Jocs Olímpics de Rio 2016.

Els 98 positius han estat revelats després de la segona anàlisi de 1.243 mostres recollides en els Jocs de Pequín i Londres. Després de la celebració entre el 5 i el 21 d'agost dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, el Comitè Olímpic Internacional procedirà a l'anàlisi de la tercera i quarta tanda. El president del COI, Thomas Bach, subratlla en el mateix comunicat que la reanàlisi d'aquestes mostres evidencia "la decidida lluita" de l'organisme contra el dopatge.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut