Thomas Bach, president del COI (Reuters)
Jocs Olímpics

El COI ajorna la possible exclusió de Rússia dels Jocs de Rio

Abans de prendre una decisió definitiva, l'organisme presidit per Thomas Bach vol tenir clar si la suspensió de tota la delegació russa no lesionaria legalment els esportistes nets

Actualitzat

El Comitè Olímpic Internacional ha posposat, fins al cap de setmana, la possible exclusió de Rússia dels Jocs de Rio. Després del demolidor "Informe McLaren", que va destapar l'existència d'un pla de dopatge emparat pel govern rus, el COI ha organitzat una trobada dels seus membres per videoconfèrencia.

Abans de prendre una decisió definitiva, l'organisme presidit per Thomas Bach vol tenir clar si la suspensió de tota la delegació russa no lesionaria legalment els esportistes nets. El COI ja ha anunciat que tornarà a analitzar totes les mostres d'esportistes russos dels últims cinc anys que estiguin al seu abast.

"En relació amb la participació dels esportistes russos en els Jocs de Rio, el COI avaluarà acuradament l'informe (McLaren) i explorarà les opcions legals relacionades amb una exclusió col·lectiva dels esportistes russos dels Jocs davant del dret a una justícia individual", anuncia el COI en un comunicat. "En referència a això, el COI tindrà en compte la resolució del TAS del 21 de juliol sobre les regles de la IAAF, així com el Codi Mundial Antidopatge i la Carta Olímpica", afegeix.

El govern rus aparta funcionaris del ministeri d'Esports

D'altra banda, el ministre d'Esports rus, Vitali Mutkó, ha apartat temporalment alguns funcionaris del ministeri per l'escàndol de possible dopatge d'estat que afecta el país. Es tracta de l'assessora del ministre en assumptes de dopatge, Natalia Zhelánova; la subdirectora del centre d'alt rendiment d'equips nacionals, Irina Rodionova; el subcap del laboratori antidopatge de Moscou, Yuri Txizhov, i el subdirector del departament de Ciència i Educació, Avak Abalian.

Mutkó ha assegurat en declaracions a mitjans locals que no es planteja dimitir per aquest nou escàndol de dopatge que esquitxa l'esport rus pocs dies abans de l'inici dels Jocs. "El meu relleu no s'està estudiant. Aquesta és una prerrogativa del president. No hi ha acusacions contra mi, ni pot haver-n'hi, ja que és impossible", ha confirmat Mutkó.

Mentrestant, el cap de la diplomàcia russa, Serguei Lavrov, s'ha queixat davant del seu homòleg nord-americà, John Kerry, pel que considera que és una maniobra de l'Agència Nord-americana de Dopatge per excloure Rússia dels Jocs de Rio. Rússia està molt pendent del COI i del TAS per saber si els esportistes russos podran participar als Jocs.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut