Els Jocs no admeten missatges polítics dels atletes. (Foto: EFE)
Els Jocs no admeten missatges polítics dels atletes. (Foto: EFE)
Jocs Olímpics

El COE recorda als esportistes que no poden parlar d'afers polítics mentre estiguin competint

D'aquí a tres dies es donarà el tret de sortida als Jocs Olímpics i una bona part dels esportistes ja prenen contacte amb la vila olímpica de la capital xinesa. El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, alhora que desitjava sort als representats de la delegació espanyola que ja s'hi han instal·lat, ha aprofitat per advertir-los que durant la celebració dels Jocs no podran parlar de política ni en les zones olímpiques, ni en la vila olímpica, ni en les instal·lacions i tampoc escriure en els mitjans de comunicació sobre temes com la precarietat dels drets humans o el conflicte del Tibet.

Actualitzat

En cas contrari, la conseqüència serà la retirada de l'acreditació i tornar cap a casa. L'article de la Carta Olímpica que impedeix fer propaganda política, religiosa, racial i comercial durant els Jocs, la va recordar dissabte Jacques Rogge a totes les delegacions. Des del COI, però, avisen que seran més flexibles. La sanció podrà anar d'un advertiment a una sanció disciplinària.

Els atletes, tret de les zones olímpiques, podran criticar lliurement la Xina en els llocs públics i en els països d'origen, però no fer-ne cap demostració en els recintes dels Jocs, on conviuran atletes de 205 comitès. Nombroses delegacions estan inquietes per les demostracions o signes distintius que puguin fer els atletes per desafiar aquesta norma, sobretot durant la cerimònia inaugural.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut