Mourinho es queixa des de la banda de l'estadi del Southampton.

El City desaprofita una gran oportunitat de pressionar el Chelsea, i Mourinho denuncia una "campanya" contra el seu equip

El rival del Barça a la Champions ha empatat a casa davant el penúltim i no ha pogut posar-se a un punt dels "blues"

El Manchester City ha malbaratat una oportunitat d'or de pressionar el Chelsea en la classificació de la Premier League en deixar-se empatar un partit que dominava per 2 a 0 al descans. El més lamentable pel que fa als interessos del pròxim rival del Barça als vuitens de la Champions és que el seu partit havia de ser d'allò més fàcil: a casa contra el segon de la cua, el Burnley, ascendit aquesta mateixa temporada.

Tot ha començat de la millor manera per a l'equip de Manuel Pellegrini, amb el primer gol de Silva al minut 23. Fernandinho, al 33, ha ampliat la diferència amb un xut espectacular des de més enllà del balcó de l'àrea, que ha anat a entrar per l'escaire.

La primera part ha estat un recital "citizen", però tot just en el segon minut de la segona, George Boyd ha escurçat la diferència i l'equip local s'ha desintegrat incomprensiblement. Ha desaparegut el joc vistós i han proliferat les ocasions del Burnley, que ha trobat la recompensa en el minut 81, amb el 2 a 2 d'Ashley Barnes.

El City es troba en una línia ascendent -fa deu partits que no perd-, però aquesta relliscada l'ha privat de posar-se a només un punt del líder.

L'enèssim xou de Mou

El Manchester City no ha pogut acostar-se gens al líder, el Chelsea, que ha jugat abans i ha empatat en un duel complicat al camp del Southampton de Ronald Koeman, el quart classificat.

El conjunt de José Mourinho ha hagut de remuntar un gol matiner de Sadio Mane (minut 17). Ho ha aconseguit al punt del descans gràcies a Eden Hazard, que ha estat assistit per Cesc FabregasEn la segona part el partit ha estat encara més obert, però cap dels dos equips ha tingut sort de cara a la porteria.

En el minut 54, Fàbregas ha vist una trageta groga per simular un penal, segons l'àrbitre, la qual cosa ha aprofitat l'entrenador portuguès dels "blues" per muntar un altre dels seus habituals xous a la sala de premsa després del partit. Mourinho ha deixat anar les queixes habituals, en resum: hi ha una persecució constant contra el Chelsea i per això els àrbitres no tracten el seu equip de la mateixa manera que als altres.

Mourinho ha començat atacant amb arguments que sonen molt familars al llarg de la seva carrera: "Els mitjans de comunicació, els comentaristes i els directius exerceixen pressió sobre els àrbitres. Hi ha una campanya contra Chelsea; no sé per què i no m'importa".

Tot seguit ha enfilat la qüestió concreta de la seva indignació, atacant l'àrbitre, Anthony Taylor: "Tothom sap que era penal. Ha comès un error. La gent comet errors i ell ha comès un gran error. És un bon àrbitre i un bon noi; és jove i té anys i anys de futbol per endavant, però és un gran error".

"En altres països on he treballat això seria notícia de portada. Ha estat un escàndol absolut", ha rematat.

Amb tot plegat, el Chelsea acaba la primera volta com a campió d'hivern, a tres punts del Manchester City.