Un moment del Gran Premi d'Espanya d'F1 del passat 13 de maig (EFE)
Motor

El Circuit respon a la Federació Espanyola per la polèmica d'"Els segadors"

El circuit de Barcelona-Catalunya aclareix que tant l'himne dels Segadors com la senyera conviuen amb els símbols espanyols a la cerimònia d'obertura del Gran Premi d'Espanya des de la primera cursa, l'any 1991

Actualitzat

El fet que aquest diumenge, abans del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, sonessin "Els Segadors" ha aixecat una certa polèmica, tot i que aquest fet es produeix des de que el Circuit de Barcelona-Catalunya acull curses de Fórmula 1. El president de la Federació Espanyola d'Automobilisme, Manuel Aviñó, va demanar la modificació d'aquest fet, a més de demanar que no es mostri la senyera, i va explicar que "s'havia produït un canvi de protocol que no havia estat notificat a la seva federació".

La resposta del Circuit de Barcelona-Catalunya ha arribat un dia després en un comunicat en què deixa ben clar que "des del 1991 s'interpreten els dos himnes", i que el protocol, en aquest aspecte, no s'ha modificat. El comunicat també explica que, també des del 1991, "també estan presents les dues banderes: la d'Espanya i la de Catalunya". L'única modificació que hi ha hagut en la cerimònia de presentació del Gran Premi, segons el comunicat, és el fet que les autoritats i els pilots encapçalin aquest acte davant de les banderes, a petició de la direcció de l'F1. Aquest canvi es va efectuar el 2015.

El comunicat finalitza recordant que el Circuit "sempre ha mostrat el màxim respecte pels símbols d'Espanya i de Catalunya".

La Federació Catalana demana a l'Espanyola que rectifiqui

La carta de Manuel Aviñó també ha trobat resposta en la Federació Catalana d'Automobilisme, que ha demanat a la Federació Espanyola que rectifiqui la seva postura, tot recordant que "Els segadors" i la senyera són símbols "plenament constitucionals i estatutaris". "Condemnem les crítiques i la intenció de prohibir l'exhibició dels símbols catalans, ja que entenem que estan totalment fora de lloc i suposen una falta de respecte amb voluntat de crear polèmica on no n'hi ha i de perjudicar la convivència", denuncia la FCA.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut