Jocs Olímpics

El ciclista Thor Hushovd és el primer esportista que demana el boicot als Jocs de Pequín

El ciclista noruec Thor Hushovd és el primer esportista que es manifesta a favor del boicot a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics. Nicolas Sarkozy ha aprofitat la visita a Londres per deixar clara la seva afició a l'esport i per mantenir la pressió sobre les autoritats xineses. Un boicot del qual s'ha desmarcat del tot el primer ministre britànic Gordon Brown, i és que cal recordar que la pròxima cita olímpica, després de Pequín, serà a Londres el 2012.

Actualitzat

Al món de l'esport s'han començat a sentir les primeres veus favorables al boicot de la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Pequín. El ciclista noruec Thor Hushovd ha estat el primer a posicionar-se. Hushovd -a través de les pàgines d'un diari del seu país- s'ha mostrat disposat a no assistir a l'acte inaugural com a forma de protesta i ha instat altres esportistes a seguir les seves passes. Qui segur que no serà a la cerimònia d'obertura és la cancellera alemanya, Angela Merkel, si bé ha desvinculat la seva absència a una suposada pressió sobre la Xina pel conflicte que es viu al Tibet. Qui encara s'ho està plantejant és el president francès, Nicolas Sarkozy. Postura ben diferent de la del seu homòleg britànic, Gordon Brown.

"En funció de l'evolució de la situació al Tibet, jo em reservo el dret de dir si seré o no a la cerimònia d'obertura. Estaré a l'espera d'altres iniciatives. Els nostres amics britànics tenen un altre problema que entenc completament. Ells són uns apassionats de l'esport com jo, potser fins i tot menys que jo, però cal tenir en compte que organitzen els pròxims jocs olímpics", ha recordat el cap d'estat francès.

Brown i Sarkozy, a l'Emirates Stadium

Brown i Sarkozy van aprofitar la cimera bilateral celebrada a Londres per visitar l'Emirates Stadium, el camp de l'Arsenal, en companyia del tècnic francès Àrsene Wenger. A la tarda, el president francès va entregar a la navegant britànica Ellen McArthur la Legió d'Honor, la condecoració més important que entrega el govern francès.

Anar al contingut