Chris Hoy ha anunciat la seva retirada en una roda de premsa a Edimburg. (Foto: Reuters)
Ciclisme

El ciclista Chris Hoy, l'esportista britànic amb més ors olímpics de la història, anuncia la seva retirada als 37 anys

El ciclista britànic Chris Hoy, sis vegades campió olímpic i guanyador de dues medalles als Jocs de Londres del 2012, ha anunciat la seva retirada oficial del ciclisme professional, una decisió "molt meditada" després d'"haver-ho donat tot" l'estiu passat a la capital britànica.

Actualitzat
El ciclista britànic Chris Hoy, sis vegades campió olímpic i guanyador de dues medalles als Jocs de Londres de 2012, ha anunciat la seva retirada oficial del ciclisme professional, una decisió "molt meditada" després d'"haver-ho donat tot" l'estiu passat a la capital britànica.
 
"No és una decisió que hagi pres fàcilment o a la lleugera però sé que és la decisió adequada. Sent objectiu, ho vaig donar tot a Londres", ha explicat el ciclista, de 37 anys, en una roda de premsa celebrada a la ciutat escocesa d'Edimburg.
 
L'esportista d'origen escocès havia contemplat seguir competint fins als Jocs de la Commonwealth del 2014 que se celebraran a Glasgow (Escòcia), però finalment ha confirmat que deixarà l'esport professional en sentir que ja no té l'"energia" necessària per seguir guanyant trofeus.
 
"Res em donaria més plaer que anar a Glasgow però no hi vull anar només pels números. No m'havia adonat de tot el que em vaig desgastar a Londres", ha afegit.

Hoy és l'atleta olímpic britànic més condecorat de la història després d'haver guanyat dues medalles d'or en els Jocs Olímpics de Londres de l'estiu passat, amb els quals va aconseguir sobrepassar el rècord del regatista Steve Redgrave, que en té cinc. A més dels seus títols olímpics, al llarg dels seus 19 anys de carrera, Hoy ha acumulat 11 títols mundials.

La seva última carrera com a ciclista professional la va disputar el 7 d'agost passat a Londres, quan va guanyar al velòdrom de la capital britànica l'or en la modalitat de keirin.
Anar al contingut