Barça

El Chelsea de Cesc i Pedro, el rival més probable per al Barça als vuitens de la Champions League

El sorteig del pròxim dilluns decidirà uns vuitens de final de la Champions League que ja es van definint
Manel Priego

Pedro Rodríguez i Cesc Fàbregas celebren un gol amb el Chelsea (Reuters)

El Barça ja sap quins són els possibles rivals als quals es pot enfrontar en els vuitens de final de la Champions League, un cop finalitzada la fase de grups i confirmar-se els equips classificats per a la fase final.

L'equip d'Ernesto Valverde té cinc possibles rivals, dels quals el Chelsea de Pedro i Cesc Fàbregas és l'equip més probable que toqui en el sorteig de dilluns. Els londinencs són l'únic equip anglès que s'ha classificat com a segon de grup, i, per tant, no poden enfrontar-se al Manchester United, Manchester City, Liverpool i Tottenham, quatre equips de la mateixa Lliga que han quedat primers de grup. Tampoc poden fer-ho amb la Roma, amb qui ja han competit en el mateix grup. D'aquesta manera, els "blues" només poden trobar-se amb el Barça, el PSG i el Besiktas.

A diferència de turcs i francesos, que poden jugar contra set possibles rivals, el Barça veu reduïdes a cinc les seves opcions pel fet que Reial Madrid i Sevilla, dos equips de la mateixa Lliga, figuren entre els segons de grup. La combinació dels dos factors fa que l'encreuament entre Chelsea i Barça sigui el que té més possibilitats en el sorteig del dilluns. 

Alexis Martín-Tamayo, especialista en l'anàlisi de dades que col·labora per diversos mitjans, estableix que les opcions que el Barça reprengui la competició a Stamford Bridge són concretament d'un 43,74%, al davant de les de Basilea o Xakhtar Donetsk (14,58%) o Bayern i Porto (13,54%).  

 

NOTÍCIES RELACIONADES