José Mourinho ha aconseguit la cinquena lliga per al Chelsea. (REUTERS)

El Chelsea aconsegueix la cinquena lliga, en guanyar el derbi contra el Crystal Palace (1-0)

El conjunt de José Mourinho, líder des del començament del campionat, ha acabat amb l'hegemonia del Manchester City

Carolina PonsActualitzat

El Chelsea s'ha proclamat campió de la Premier League, en guanyar el derbi contra el Crystal Palace per 1 a 0 a Stamford Bridge. El gol de la victòria ha estat d'Eden Hazard, al minut 43.

El Palace ha disputat el partit decidit a retardar el triomf dels de José Mourinho. Als tretze minuts de l'inici del partit, Eden Hazard ja tenia la primera oportunitat per al Chelsea. A pocs minuts d'acabar el primer temps, l'àrbitre Kevin Friend ha indicat penal a favor dels de Mourinho, després d'un lleu forcejament a l'àrea entre l'escocès James McArthur i Hazard. El belga ha errat el llançament des dels onze metres, però ha aprofitat el refús del porter Julián Speroni per rematar de cap i anotar l'1 a 0.

El conjunt londinenc ha guanyat el campionat tres setmanes abans del tancament. L'equip, que només necessitava tres punts, ja ha aconseguit prou avantatge sobre l'Arsenal, el Manchester United i el Manchester City.

És el cinquè títol de lliga del Chelsea, que afegeix als aconseguits el 1954-55, 2004-05, 2005-06 i 2009-10. De tots, tres han estat amb Mourinho com a entrenador. El portuguès suma vuit trofeus aconseguits en el futbol anglès.