Vela

El "Charisma" serà el primer vaixell català que disputi la Sydney-Hobart

El vaixell "Charisma" de l'armador Alejandro Pérez Calzada, navegant sota el gallardet del Reial Club Nàutic de Barcelona, serà el primer vaixell català i el primer amb tripulació totalment espanyola que competirà a la mítica regata Sydney-Hobart en tota la seva història. Un total de 110 embarcacions competiran en una de les regates més dures del món, que comença el 26 de desembre. El "Charisma" culminarà així la volta al món que va iniciar el 2007, després de competir en la Rolex Fastnet Race britànica. En aquest periple ha disputat les regates més prestigioses del món.

Actualitzat
La Sydney Hobart té un recorregut de 628 milles nàutiques (1.164 km) i surt del port australià de Sydney el 26 de desembre travessant el mar de Tasmània, passant pel temible estret de Bass i entra a la badia de les Tempestes per ascendir pel riu Derwent fins al port de Hobart, capital de l'illa de Tasmània.

El "Charisma" va participar l'any 2008 en la Newport Bermuda Race, on va quedar en quart lloc de la general i primer en la seva classe. També va vèncer a la Stanford Antigua Sailing Week, va ser quart en la New York Yatch Club Annual Regatta i va vèncer en la Royal Bermuda Yatch Club Anniversary Regatta.  De camí cap a Austràlia, el "Charisma" ha competit aquest estiu a la Transpac Yacht Race, la travessa entre Los Angeles i Honolulu (Hawaii) de 2.250 milles (4.170 km), on ha aconseguit el triomf en la seva divisió.

Alejandro Pérez Calzada, un cordovès de 53 anys establert a Barcelona, és optimista sobre les possibilitats del seu vaixell a la Sydney-Hobart. "Sabem que afrontem una de les regates més dures del món, però tenim un bon vaixell i una bona tripulació per competir i ens agradaria aconseguir un bon resultat en la nostra divisió", va assenyalar. Després de competir a la Sydney Hobart, el vaixell tornarà a la Mediterrània per prendre part en la Middle Sea Race 2010, on ja va vèncer el 2006. El "Charisma" està ara atracat al Cruising Yacht Club d'Austràlia a Sydney i el gruix de la tripulació arribarà a Sydney en els propers dies per preparar la prova.
Anar al contingut