El CF Reus rebutja i condemna l'obertura d'un expedient per part de la RFEF per exhibir una senyera a l'Estadi
Futbol

El CF Reus considera que la Federació li ha obert un expedient per exhibir una senyera gegant a l'Estadi

El club del Baix Camp s'ha mostrat indignat per aquesta decisió i la relaciona amb l'actual situació de conflicte polític entre Catalunya i Espanya

Actualitzat

El CF Reus considera que la Federeció Espanyola li ha obert un expedient per l'exhibició d'una senyera gegant durant el partit que el club del Baix Camp va jugar contra l'Osasuna el passat 23 de setembre i la reacció del club roig-i-negre no s'ha fet esperar. 

Això sí, en un informe al qual ha tingut accés TV3, a banda de l'exhibició de la bandera catalana també es parla de crits d' "Indepèndencia" per part de l'afició local i d'insults cap a Espanya per part dels seguidors navarresos. En aquest últim cas, sempre que hi ha crits o càntics deliberadament ofensius s'obre un expedient de manera automàtica i això sí que podria ser motiu d'infracció.

En el context actual de l'escalada de tensió política entre el govern d'Espanya i el de Catalunya, han comparegut davant dels mitjans de comunicació del president, Xavier Llastarri; el conseller delegat, Joan Oliver, i el conseller i advocat Pere Mellado per criticar obertament la decisió de la Federació i han destacat únicament que el motiu era el fet de desplegar una senyera i en cap moment s'ha fet esment dels insults que es comenten en l'expedient.

Llastarri s'ha preguntat retòricament: "En quin país vivim que no es pot mostrar ni una bandera catalana?" i ha subratllat el sentiment d'indignació que sent el club roig-i-negre: "Demanem justícia. Aquest expedient és una pixada fora de test".

Joan Oliver, per la seva banda, ha recordat que la bandera catalana no és un símbol il·legal ni inconstitucional: "Estem emprenyats. No hem fet res que no es pugui fer. Sembla que, per defensar la unitat d'Espanya, val tot, fins i tot saltar-se les seves pròpies lleis". En aquest sentit, el conseller delegat ha deixat clar que decisions com aquestes són un atac: "Això forma part d'un intent deliberat de destruir el futbol català i els primers afectats serem els cinc clubs professionals".

Davant de les possibles sancions, el CF Reus podria ser multat amb 60.000 euros, Joan Oliver s'ha mostrat del tot taxatiu: "No pagarem. Hem dit a la Federació Espanyola que no tenim constància d'haver comès cap infracció".

A més, quan el club del Baix Camp va jugar al camp de l'Osca els van rebre amb una bandera espanyola de 300 metres, tal com recorda el mateix conseller delegat i, en aquest cas: "Altes instàncies del futbol espanyol van felicitar l'Osca".

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut