Els jugadors del Celta celebren eufòrics la remuntada contra el Xakhtar (EFE)
Lliga Europa

El Celta culmina una remuntada heroica contra el Xakhtar i salva l'honor dels equips espanyols (0-2)

Els gallecs han remuntat un 0 a 1 advers de l'anada a Balaídos amb gols de Iago Aspas de penal i de Gustavo Cabral a la pròrroga

David CarballoActualitzat

El Celta s'ha classificat per als vuitens de final de la Lliga Europa i ha salvat l'honor dels equips de la lliga espanyola en aquesta competició. Després de l'eliminació de l'Athletic Club i el Vila-real, els gallecs han passat a la següent ronda culminant una heroica remuntada contra el Xakhtar Donetsk a domicili.

El conjunt de Berizzo havia de remuntar un 0 a 1 advers de l'anada a Balaídos i ha sortit a l'atac a l'estadi de Jarkiv, on el Xakhtar disputa els seus partits com a local. El domini del Celta no ha trobat el premi del gol fins al minut 89, quan Guidetti s'ha llançat dins de l'àera i ha enganyat l'àrbitre, que ha xiulat penal. Iago Aspas ha transformat la pena màxima i ha forçat la pròrroga.

En el temps extra, el Celta ha seguit dominant i en el minut 108, Gustavo Cabral ha arrodonit la remuntada amb un gol de cap a la sortida d'un córner. Al final del partit, els jugadors gallecs han celebrat eufòrics la classificació davant un rival que no perdia un partit des del passat 3 d'agost i que ha encaixat la seva primera derrota en tota la competició europea.