Futbol

El Catalunya-Argentina posa a prova la capacitat de convocatòria de la nova selecció de Cruyff

Atractius no en falten. Veure el debut de Cruyff, un rival potent amb el millor jugador del món i les estrelles del Barça i l'Espanyol. A hores d'ara la venda d'entrades, prop de 40.000, ha estat qualificada de "decebedora" per la Federació Catalana. Però sembla que l'expectació ha revifat i que el Camp Nou presentarà una bona imatge. Cesc, Gabri i Crusat són baixa per Catalunya. Xavi i Messi han tornat de matinada des de Zuric. El Barça ha notificat a la Federació Argentina que el Pilota d'Or no jugui per precaució. Els metges de l'albiceleste ho decidiran abans del partit, que es pot seguir en directe per TV3 (20.30).

Actualitzat
Sense Maradona

La selecció argentina va entrenar-se dilluns al Miniestadi. Alguns jugadors com Martín Palermo o Demichelis es van quedar al gimnàs. Qui no hi va ser és Maradona, que compleix la sanció de la FIFA que l'inhabilita per les seves grolleres declaracions després del partit classificatori del Mundial contra l'Uruguai. En els dos dies que fa que és a Barcelona, Maradona no ha fet cap declaració pública i va preferir, fins i tot, no fer-se la foto amb Johan Cruyff per precaució. De fet, l'AFA ha dit que el "Pelusa" ha comprat una entrada per al partit perquè no hi hagi cap sospita que no compleix la sanció imposada pel màxim organisme del futbol mundial.

Els cracs del Barça arriben justos

Després del cap de l'intens cap de setmana a Abu Dhabi i del partit de dilluns a Kuwait, els jugadors del Barça que participaran en el partit arriben justos de temps i forces a la cita. Valdés, Puyol, Krkic, Piqué i Busquets han arribat aquesta matinada procedents de Kuwait. També han aterrat a altes hores de la nit Messi i Xavi, que van ser presents a la gala del FIFA World Player de Zuric.

Les baixes

Catalunya arriba al partit amb totes les seves principals figures excepte Cesc Fàbregas. El jugador de l'Arsenal es va perdre l'últim partit del seu equip (contra el Hull, en la Premiership) per lesió i no podrà ser present al Camp Nou. Wenger no era partidari de cedir el seu jugador franquícia. Tampoc hi seran Gabri ni Crusat, que té molèsties a l'isquiotibial. Messi és dubte per l'informe del Barça que en desaconsella la participació. El FIFA World Player d'enguany ja va arribar molt just de forma al Mundial de Clubs per una lesió al turmell. L'última decisió la tindran els metges de l'albiceleste.

Torna Cruyff

Una de les principals atraccions del partit d'aquest vespre és la tornada a les banquetes de l'arquitecte del "Dream Team". Cruyff va entrenar el seu últim partit oficial el 5 de maig del 1996. Aquell dia el Barça va empatar a 1 contra el Sevilla. Posteriorment, Cruyff va tornar a les banquetes per un dia per dirigir el "Dream Team" en un partit d'homenatge contra el Barça de Van Gaal.

Un total de 52 països veuran en directe el partit

L'Àsia serà el continent amb més països que el retransmetran, amb un total de 21. El segueix l'Àfrica, amb 17, i Amèrica, amb 7. També 7 estats veuran el partit a Europa. Totes aquestes nacionalitats es veuen reflectides en els més de 100 treballadors de mitjans de comunicació acreditats per al partit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut