María Vasco, l'atleta catalana més exitosa de la història.
Marxa

El canal Esport3 homenatja Maria Vasco, l'única atleta amb medalla olímpica

El canal Esport3 retrà homenatge aquest dimecres a María Vasco, l'única atleta espanyola que ha aconseguit una medalla olímpica. El canal esportiu de TV3 emetrà, a partir de les 22.00, un programa especial, amb el títol "Maria marxa", en què es fa un repàs de la carrera de la marxadora catalana, ara que ha anunciat la seva retirada.

Actualitzat

El canal Esport3 retrà homenatge aquest dimecres a María Vasco, l'única atleta espanyola que ha aconseguit una medalla olímpica. El canal esportiu de TV3 emetrà, a partir de les 22.00, un programa especial, amb el títol "María marxa", en què es fa un repàs de la carrera de la marxadora catalana, ara que ha anunciat la retirada.

El programa, sota la direcció de Mireia Vicente i Vicenç Prados, detalla la seva evolució. María Vasco va néixer fa 37 anys a Viladecans, població del Baix Llobregat bressol dels millors marxadors catalans de la història. Seguint els passos dels seus referents, Mari Cruz Díaz, Jordi Llompart i Valentí Massana, la María es va convertir en la millor atleta catalana: una medalla de bronze guanyada als Jocs Olímpics de Sidney l'any 2000; el campionat del món de marxa de Chiuaua l'any 2010; una altra medalla de bronze als campionats del món d'Osaka l'any 2007; recordwoman d'Espanya de totes les especialitats de la marxa, etc.

Al llarg del programa, María Vasco passa revista a tots aquests èxits i també als fracassos, parla clarament del dopatge i no deixa sense comentar el fet que, el dia que va anunciar la seva retirada, no hi hagués present en la roda de premsa, tot i ser l'única atleta espanyola amb medalla olímpica, cap representant de la Federació Espanyola d'Atletisme ni del Consejo Superior de Deportes o del Comitè Olímpic Espanyol. Aquell dia només la van acompanyar l'alcalde de la seva ciutat i el secretari general de l'Esport de la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut