Barça

El Camp Nou s'omplirà d'estelades durant el partit contra el Manchester City en suport a Carme Forcadell

La guerra per les estelades entre el Barça i la UEFA viurà un nou episodi aquest dimecres, en el matx contra el City, arran de l'acte en suport de la presidenta del Parlament de Catalunya que han preparat entitats independentistes
Estelades al Camp Nou

Estelades al Camp Nou

L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Drets i la Plataforma Proseleccions Catalanes ompliran el Camp Nou d'estelades durant el partit de la Lliga de Campions d'aquest dimecres contra el Manchester City per donar suport a la president del Parlament de Catalunya Carme Forcadell i protestar contra la judicialització que viu el procés català. Les entitats repartiran 30.000 estelades als voltants de l'estadi abans del matx.

Forcadell és objecte d'una querella del fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ordenada per la Fiscal General de l'Estat Consuelo Madrigal , pels delictes de prevaricació i desobediència per permetre debatre i votar al Parlament català les conclusions de la comissió d'estudi sobre el procés constituent.

Independentment dels motius que generin la protesta, el cas és que aquest serà un nou punt a afegir al conflicte de les estelades que enfronta el Barça amb la UEFA. L'última hora d'aquest litigi és el recurs de l'Associació Drets, en representació d'un grup de socis del club, davant l'Audiència de Barcelona per la decisió del jutjat de primera instància número 44 de la capital catalana d'inhibir-se en favor de la jurisdicció suïssa.

El novembre del 2015 Drets va demandar la UEFA per vulneració de drets fonamentals dels aficionats del FC Barcelona després que la federació europea va multa el club amb 40.000 euros per l'exhibició d'estelades al Camp Nou durant un partit de Lliga de Campions contra el Bayer Leverkusen. El jutjat de Barcelona va fer cas a la petició de la UEFA i es va inhibir perquè el cas es jutgés al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport i, en segona instancia, als tribunals de Suïssa, país on la federació futbolística europea té la seva seu.

Drets, per la seva banda, afirma en el seu recurs que la UEFA va vulnerar drets fonamentals, com el de la llibertat ideològica i d'expressió, protegits per la Constitució espanyola i per tant, el cas ha de ser jutjat a Espanya. I respecte al tema de la seu, recorda que la representació a l'Estat Espanyol de la UEFA, tal com indiquen els seus propis estatuts, recau en la Federació Espanyola.

NOTÍCIES RELACIONADES