Barça

El Camp Nou compleix 60 anys d'història

El 24 de setembre del 1957 es va inaugurar el Camp Nou coincidint amb la Mercè, amb un partit del Barça contra una selecció de Varsòvia. Avui el Camp Nou està d'aniversari

El Camp Nou es va inaugurar el 24 de setembre del 1957 (@FCBarcelona_cat)

El 24 de setembre del 1957 es va inaugurar el Camp Nou coincidint amb la Mercè, amb un partit del Barça contra una selecció de Varsòvia i sota la presidència de Francesc Miró-Sans. El resultat del partit va ser 4-2, i Eulogio Martínez va ser l'encarregat d'obrir la llauna.

El projecte el van fer els arquitectes Francesc Mitjans Miró i Josep Soteras Mauri, i l'obra va presentar un pressupost inicial de 66.620.000 pessetes i un termini d'execució de 18 mesos. L'aforament inicial va ser de 93.053 espectadors.

Avui han passat ni més ni menys que 60 anys des d'aquell dia i en aquelles grades s'hi han viscut moltes coses. Molts dels jugadors que han trepitjat la gespa del Camp Nou li han volgut fer un homenatge.

 


El president del FC Barcelona, Josep M. Bartomeu, ha escrit aquesta carta:

 

 

Molts jugadors han volgut felicitar el Camp Nou en el dia del seu 60 aniversari a les xarxes socials, amb el hashtag #CampNou60: