Bàsquet

El Caja Laboral assalta el Palau per segona vegada consecutiva i allunya el Regal Barça del títol (69-70)

El Regal Barça no ha pogut escollir pitjor moment per perdre dos partits consecutius aquesta temporada. En un desenllaç que ningú s'hauria atrevit a imaginar, el Caja Laboral ha assaltat el Palau per segona vegada consecutiva i ha fet un pas gairebé definitiu per guanyar el títol de la Lliga ACB. Després de donar la gran sorpresa en el primer partit, l'equip de Dusko Ivanovic ha estat capaç de repetir la proesa i s'ha acabat imposant en un final d'autèntic infart per 69-70. Els blaugranes han portat la iniciativa en el marcador però un últim quart nefast ha condemnat els homes de Xavi Pascual a una derrota inesperada. Ara, el Barça necessitarà guanyar els dos partits al Buesa Arena de Vitòria per seguir somiant en un títol que sembla una utopia.

Actualitzat
La final de la Lliga ACB està tenint un desenllaç absolutament inesperat. Després de la sorprenent victòria del Caja Laboral en el primer partit al Palau, s'esperava que el Regal Barça reaccionés en el seu fortí i pogués igualar les forces en la lluita pel títol abans que la sèrie es traslladés cap a Vitòria. Però no ha estat així. L'equip de Dusko Ivanovic ha estat capaç de repetir la proesa de fa dos dies en el mateix escenari i ha tornat a derrotar el campió d'Europa, que no havia encadenat dues desfetes consecutives en tota la temporada.

El Barça ha sortit molt més endollat que en el primer matx i ràpidament els homes de Xavi Pascual han agafat la iniciativa en el marcador gràcies a l'encert de Morris. Però els visitants, molt constants en el treball defensiu, han portat el duel cap al seu terreny i mai han perdut la fe en les seves possibilitats. Tot i el desencert ofensiu de Thiago Splitter, el jugador més valuós de la fase regular, el Baskonia ha mantingut el tipus i s'ha arribat al descans amb un resultat de 37-33 favorable als blaugranes.

Ivanovic ha fet el plantejament perfecte per als seus interessos i ha impedit que el Barça arribés als 80 punts. Amb un tanteig baix, el seu equip tenia més possiblitats de tornar a donar la sorpresa i aquest cop el tècnic serbi ha guanyat tàcticament la partida al seu deixeble Xavi Pascual, que poc podia imaginar-se que Navarro es quedés en tan sols una cistella i quatre punts. Malgrat el mal dia de l'escorta de Sant Feliu, el Barça ha agafat un màxim avantatge de vuit punts en el tercer quart. El duel semblava encarrilat però el Caja Laboral no s'ha rendit mai.

L'últim període ha estat d'autèntic infart. Defenses al límit del reglament i errades, moltes errades per les dues parts. El Barça ha dominat el rebot amb un Mickeal que ha anotat 18 punts, però quan a poc més de tres minuts per al final els de Vitòria s'han posat per davant en el marcador per primera vegada en tot l'enfrontament, al conjunt blaugrana li ha faltat el que ha tingut durant tota la temporada: poder de reacció. A un segon i sis dècimes per a l'acabament del matx i amb 69-70 en el marcador, els blaugranes han tingut l'última possessió per aconseguir la victòria. Ricky Rubio ha tret la pilota de banda, però en un nou despropòsit, el base del Masnou s'ha precipitat i ha fet una mala passada. No hi ha hagut temps per a res més. El Palau ha enmudit i ara el Barça, que està contra les cordes, ha de guanyar tres partits consecutius per poder revalidar el títol.

Pascual no dóna la Lliga per perduda

Consumada la sorpresa al fortí del Palau, l'entrenador del Regal Barça, Xavi Pascual, ha explicat que la Lliga no està perduda i que es planteja el que queda de competició com si fos una Copa del Rei. El partit de dimarts a Vitòria serien els quarts de final, i si el Barça el guanya, dijous jugaria les semifinals, de nou en terreny vitorià. En cas de victòria, la final seria dissabte que ve al Palau Blaugrana. El gran problema per als blaugranes és que mai cap equip en tota la història de l'ACB ha estat capaç de remuntar un 0-2 en una final. Sens dubte, un autèntic repte per a un equip que vol arrodonir una temporada excel·lent.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut