El Burgos s'inscriu a l'ACB (cbmiraflores.com/)
Bàsquet

El Burgos i el Gipuzkoa s'inscriuen a l'ACB i, sense confirmació oficial, l'ICL Manresa baixaria a la Lliga LEB

Si tot es confirma, la inscripció del Burgos i del Guipúscoa significarien el descens de l'ICL Manresa a la Lliga LEB Or

Actualitzat

L'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) ha anunciat que el S.P. Burgos i el Gipuzkoa Basket Club han presentat la documentació i ha abonat totes les quantitats necessàries per a inscriure's a la Lliga Endesa. La documentació enviada conté l'auditoria de comptes, un pressupost superior als dos milions d'euros (el mínim exigit) i la composició de l'òrgan d'administració de la societat.

El Burgos ha fet efectiu el pagament del 'valor de participació', consistent en 404.021 euros més IVA en la seva primera quota i que arribarà als 1.616.084 més IVA si es manté quatre temporades a l'ACB.  L'entitat donostiarra va difondre aquest divendres un comunicat en què va informar de la seva sol·licitud d'inscripció a la Lliga Endesa 2017-2018 després de les seves converses amb la Diputació Foral de Guipúscoa, que ampliarà la seva ajuda econòmica perquè això sigui possible. L'ens foral aportarà fins a 700.000 euros en concepte de patrocini i compromet la mateixa quantitat per a l'exercici 2018, pagaments que segons el club "permeten assumir els costos de l'ascens i inscripció" a la màxima categoria del bàsquet espanyol.

L'ACB revisarà els documents presentats i si compleixen l'estipulat es ratificarà l'admissió de l'equip a la Lliga Endesa a l'assemblea general del dijous 20 de juliol.

Si la documentació d'amdós equips és correcta, es confirmaria el descens de categoria de l'ICL Manresa, a la LEB Or. 

Anar al contingut