Futbol internacional

El Brasil recorda el 30è aniversari de l'últim partit de Pelé, el mite del futbol brasiler

El Brasil ha recordat el trentè aniversari del dia en què el millor jugador de la seva història, Edson Arantes do Nascimento, "Pelé", es va calçar les botes de jugador per última vegada. L'1 d'octubre de 1977, Pelé va saltar a la gespa de l'estadi dels New York Giants per portar la samarreta del que va ser el seu últim equip, el New York Cosmos, que l'havia fitxat dos anys abans per una suma estratosfèrica: prop de 7 milions de dòlars de l'època.

En aquell matx, Pelé es va enfrontar amb l'equip de la seva vida, el Santos, amb el qual havia jugat 729 partits durant setze anys de carrera. El destí va voler que l'última diana de la seva carrera fos contra l'equip brasiler.

Diversos comiats

El primer comiat va ser de la selecció brasilera, al juliol de 1971, en un partit davant l'antiga Iugoslàvia a l'estadi de Maracanã, on gairebé 140.000 aficionats li van pregar que es quedés. Tan sols un any abans, Pelé havia liderat la conquista del tercer Mundial de la "canarinha".

El 1974 va dir adéu al Santos, moment en què es va agenollar al camp i va obrir els braços per agrair el suport dels aficionats. El jugador va marxar als Estats Units en una època en què els futbolistes no acostumaven a dur més d'una samarreta en tota la seva carrera esportiva.