Futbol

El Brasil es paralitza per veure el gol 1000 de Romário a Maracanã

El Brasil està completament paralitzat. Els aficionats al futbol d'aquell país, és a dir, tothom, només estan pendents d'un jugador, Romário, i un número, el 1.000. Tot està a punt a l'estadi de Maracanã perquè l'exdavanter del Barça marqui els dos gols que, segons els comptes que porta el mateix jugador, li falten per arribar a la màgica xifra en el derbi que disputaran el Vasco da Gama i el Flamengo.

Actualitzat

El dia abans del gran derbi contra el Flamengo a Maracanã, per fi Romário s'ha deixat veure per l'entrenament del Vasco da Gama. El crac practica al marge dels seus companys, primer per fer una volta al camp, després uns quants xuts a porteria, i finalment s'integra al grup per participar en el partidet d'entrenament. Amb el seu aire habitual cansat, el "Baixinho" ha intervingut en comptagotes en el joc però amb la seva classe innata s'ha permès el luxe de fer una rabona i  donar l'assistència d'un dels gols. Ja n'hi ha prou. Romário ha enfilat el camí cap als vestidors sense acomidar-se dels companys ni de l'entrenador, Renato Gaucho, qui li deixa passar totes.

Uns minuts després, un dels empleats del club ha mogut el seu cotxe per preparar-li la fuga de l'estadi sense haver de parlar amb els mitjans de comunicació, al mateix temps que en un quartet atrotinat, Paulo Roberto, el veterà utiller de l'equip, enllustra el parell de botes amb les quals intentarà marcar l'històric gol 1000.

Als afores de Rio de Janeiro, a la zona residencial de Barra de Tijuca, Roberto Dinamita, el màxim artiller de la història del Vasco da Gama amb 610 gols, en repassa alguns en un DVD i es mostra convençut de la veracitat del llistat dels 998 que diu haver marcat Romário i que alguns al Brasil posen en dubte.

Al costat d'una fotografia de Ronaldinho, autor de dos gols ahir amb la selecció brasilera en el partit amistós contra Xile, destaca la portada del diari "O Globo", el més important del Brasil, una caricatura del "Baixinho" amb una porteria absolutament tapada per una bandera del Flamengo. I és que sens dubte, la gesta i el repte dels 1.000 gols de Romário superen totes les expectatives que genera a Río de Janeiro un gran derbi entre Vasco da Gama i Flamengo que omplirà de gom a gom les graderies de Maracanã.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut