Futbol

El Brasil es classifica per a la final de la Copa Amèrica en imposar-se a l'Uruguai als penals

La selecció del Brasil podrà defensar diumenge el títol de campió de la Copa Amèrica, ja que s'ha imposat en els llançaments de penals a la selecció de l'Uruguai (5-4) després d'igualar a dos. Així doncs, la selecció "canarinha" segueix sent la clara dominadora d'aquest torneig en els últims temps, ja que hi ha estat present en cinc de les últimes sis finals, aconseguint tres títols: Bolívia'97, Paraguai'99 i l'última, de Perú'04. Aquesta matinada, els de Dunga coneixeran el seu rival, que sortirà del partit que disputaran l'Argentina i Mèxic.

Actualitzat

El porter Doni, providencial en aturar dos llançaments de penal, ha estat l'estrella solitària avui a Maracaibo, d'una selecció brasilera molt irregular. Només l'eficàcia davant el gol en jugades aïllades del defensa Maicon i després de Julio Baptista, ajudat per una indecisió del porter Fabián Carini, han salvat el resultat per als homes de Dunga.

L'Uruguai ha lluitat fins a l'últim instant i ha aconseguit empatar en dues ocasions, a càrrec de Diego Forlán i Sebastián Abreu, aquest després de culminar un gran servei des de l'esquerra. Precisament, Doni li ha aturat el primer llançament de penal a Forlán i ha dut el seu equip a la final en neutralitzar l'últim dels rivals, llançat pel capità Diego Lugano.

Anar al contingut