El Borussia Dortmund troba premi a la insistència i empata "in extremis" contra el Reial Madrid (2-2)

El conjunt de Zidane deixa escapar la victòria al camp del Dortmund i encadena el tercer empat consecutiu després d'un gol de Schürrle a tres minuts del final

David CarballoActualitzat

La maledicció del groc s'ha apoderat del Reial Madrid. Després de cedir dos empats contra el Vila-real i el Las Palmas a la lliga, un altre equip amb la samarreta del mateix color també li ha fet la guitza als blancs a la Champions. En aquesta ocasió ha estat el Borussia Dortmund qui ha esgarrapat un empat "in extremis" a dos contra un Madrid que ha deixat escapar la victòria a tres minuts del final.

Amb la gran novetat de Keylor Navas a la porteria, el Reial Madrid ha patit de valent davant la forta pressió del Borussia Dortmund en els primers minuts. Els alemanys, molt agressius des de l'inici, han ofegat un Madrid incapaç de sortir de la seva àrea. El domini local no ha trobat el premi del gol i, en canvi, els blancs, han resistit i han fet gala de la seva famosa "pegada" per avançar-se en el marcador.

En el minut 17 i després de recollir una pilota morta a l'interior de l'àrea, Cristiano Ronaldo ha batut Bürki amb un xut creuat i ho ha celebrat a la banqueta, primer, amb els seus compatriotes Pepe i Coentrao i, després, amb Zidane. Un gest conciliador amb el qual CR7 ha tancat la polèmica pel canvi al camp de Las Palmas.

El Dortmund no ha variat el seu plantejament inicial i ha seguit posant setge a la porteria de Navas. Dembélé, molt incisiu per la banda dreta, ha estat el jugador local més perillós i ha pogut fer l'empat amb un xut desviat per sobre del travesser. La insistència dels homes de Tuchel ha acabat donant els seus fruits a dos minuts per al descans, quan, després d'una falta rebutjada amb els punys per Navas, l'ha desviat Varane al fons de la seva pròpia porteria. Per si de cas, Aubameyang ha acabat de rematar la pilota la xarxa.

Schürrle deixa glaçats els blancs

En la represa, el Dortmund ha mantingut la iniciativa davant un Madrid que, tot i això, cada vegada s'ha vist menys exigit per un rival que ha començat a acusar el desgast físic. Els blancs, cada vegada més còmodes, han buscat sorprendre en algun ràpid contraatac. Cristiano ha donat un primer ensurt amb un cop de cap desviat i, en el minut 68, Varane ha esmenat la seva errada en la jugada de l'empat a un i ha marcat sense oposició l'1 a 2.

Luka Modric, el futbolista més clarivident al mig del camp madridista, ha donat una lliçó de control i només l'han pogut aturar a base de faltes. El Dortmund s'ha refet després d'uns moments d'angoixa i s'ha abocat a la desesperada en busca de l'empat. Keylor Navas, amb les seves aturades, ho ha evitat, però, en el minut 87, Schürrle, amb un obús per l'escaire, ha fet embogir l'afició local. No s'ha conformat el Dortmund amb la igualada i ha seguit buscant la victòria fins a l'extenuació, però l'empat ja ha estat definitiu.