Jürgen Klopp, bevent d'una tassa amb l'emblema del club, a la roda de premsa de comiat (Reuters)
Futbol

El Borussia Dortmund anuncia la marxa de Jürgen Klopp al final de la temporada

El tècnic alemany rescindirà el seu contracte amb el club després d'un cicle de set anys en els quals han guanyat dues lligues i una Copa, a més d'arribar a la final de la Champions del 2013

Xavi VegasActualitzat

L'entrenador del Borussia Dortmund, Jürgen Klopp, ha demanat a la direcció del club rescindir de manera anticipada el seu contracte, que finalitzava el 2018, segons ha avançat el diari "Bild" i ha fet oficial el mateix club. La decisió ha arribat al final d'una temporada molt complicada, en què l'equip ha quedat fora de la Lliga de Campions i fins i tot s'ha arribat a veure en llocs de descens a la Bundesliga.

"Sempre he dit que en el moment que notés que no sóc l'entrenador indicat per a aquest meravellós club ho diria, i ara ha arribat el moment", ha dit Klopp en una roda de premsa emotiva.

Klopp, de 47 anys i que compleix la setena temporada al capdavant del Borussia, tindria sobre la taula diverses ofertes de la Premier League, encara que la decisió d'abandonar el càrrec estaria motivada per entendre que ha complert un cicle al capdavant de l'equip, al qual va portar a conquerir dos títols de Lliga i una Copa alemanya, a més de disputar la final de la Champions l'any 2013.

El succesor de Klopp podria ser un vell conegut de la Bundesliga

Tots els indicis apunten que Thomas Tuchel, que ja va succeir Klopp al Magúncia quan aquest va marxar al Borussia, li tornarà a agafar el relleu, aquest cop a la banqueta groc-i-negra. Els rumors apuntaven que Tuchel es comprometria amb l'Hamburg, però el club hanseàtic, cuer de la Bundesliga, ha anunciat el fitxatge de Bruno Labbadia. Segons el "Bild", el Dortmund ha ofert a Tuchel un contracte de quatre anys per fins a 20 milions d'euros i pràcticament només en queda la signatura, encara que no hi ha confirmació oficial.

En les dues darreres campanyes amb el Magúncia, Tuchel va aconseguir la permanència, en acabar en 13è lloc; i a la Bundesliga 2013-14 es va classificar per a la Lliga Europa, abans d'anunciar la dimissió.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut