Futbol

El blaugrana Leo Messi és el nou guanyador de la Pilota d'Or

El blaugrana Leo Messi és el nou guanyador de la Pilota d'Or. La fotografia de l'argentí és la portada de la revista "France Football", que organitza l'elecció d'aquest prestigiós premi dins el món futbolístic. Amb 22 anys, les qualitats de Messi han destacat per sobre de la resta de candidats, especialment del seu màxim competidor, el madridista Cristiano Ronaldo. El davanter blaugrana ha obtingut 473 punts, mentre que el portuguès n'ha tret pràcticament la meitat. En tercera posició hi trobem, per primera vegada a la història d'aquest trofeu, un català, Xavi Hernández.

Actualitzat
Messi s'ha convertit, així, en el guanyador de la Pilota d'Or amb més marge sobre el segon classificat. Amb 170 punts, el blaugrana Xavi ha quedat en tercera posició. El migcampista de Terrassa és el primer català que acaba entre els tres primers. En quart lloc es troba Andrés Iniesta i en cinquè, un exblaugrana, Samuel Eto'o, ara a l'Inter de Milà. La resta de jugadors nominats han acabat en aquest ordre: Kakà, sisè, Zlatan Ibrahimovic, setè, vuitè, Wayne Rooney, novè Drogba i tanca la llista dels deu primers, Steven Gerrard. Cal destacar també que un altre català, Cesc Fàbregas, ha estat dotzè.

Messi és el sisè futbolista blaugrana que rep aquest reconeixement, després d'altres com Johan Cruyff, Hristo Stòitxkov o Ronaldinho. Diumenge en una cerimònia li faran entrega del guardó.

Messi rep el 98,54% dels vots possibles

Messi ha aconseguit el 98,54% dels vots possibles, el percentatge més gran aconseguit per cap futbolista des de la creació del premi el 1956. Els 473 vots aconseguits dels 480 possibles el col·loquen com el jugador elegit amb més suport en la història del trofeu, per davant de Michel Platini, que el 1984 va ser elegit amb el 98,46% dels vots i a l'any següent amb el 97,69%.

El millor per a la majoria

L'argentí ha estat elegit millor jugador de l'any per 90 dels 96 periodistes internacionals que componen el jurat de la revista "France Football", una xifra mai igualada fins ara. Tots els membres del jurat van nomenar Messi, cinc en segona posició i un en tercera. A més, Messi ha estat el més votat pels membres del jurat dels cinc continents. Ronaldo ha estat segon entre els periodistes d'Europa, Amèrica del Sud i del Nord. Eto'o ha estat segon a l'Àfrica, Xavi a l'Àsia i Iniesta a Oceania.

Messi, Ronaldo, Kaká, els més votats dels últims anys


Si se sumen els vots dels guanyadors dels tres últims anys, Messi és el que més n'acumula amb 1.011 vots, per davant de Ronaldo, 975, i Kaká, 570.

El Barça guanya per equips

Els jugadors del Barcelona han rendibilitzat els títols aconseguits aquesta temporada i s'han convertit en els més votats. En total sumen 852 vots, enfront dels 299 del Reial Madrid i els 84 de l'Inter de Milà. A més de Messi i Xavi, han estat votats Andrés Iniesta, Samuel Eto'o i Thierry Henry.

La Lliga espanyola esclafa la resta

Els jugadors que militen a la Lliga espanyola han sumat 1.168 vots, molt per davant dels 166 de la Premier anglesa i els 87 de la italiana.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut