Futbol

El blaugrana Leo Messi és el guanyador de la Pilota d'Or del 2010

Leo Messi és el guanyador de la Pilota d'Or del 2010. El futbolista del Barça va superar els seus companys Andrés Iniesta, segon, i Xavi Hernández, tercer, en la votació final i repeteix guardó, ja que el 2009 ja en va ser el vencedor. Pep Guardiola, que va parlar en català, castellà i anglès, va ser l'encarregat de lliurar el premi. La gala que la FIFA va fer al Kongresshaus de Zuric va coronar el model esportiu del Barça, simbolitzat per la Masia, a escala mundial. Pel que fa als tècnics, Jose Mourinho, actual entrenador del Reial Madrid i guanyador d'un triplet a la banqueta de l'Inter, va ser escollit per davant de Pep Guardiola i Vicente del Bosque.

Actualitzat
Pel que fa als guardons en categoria femenina, la brasilera Marta va ser triada com a millor jugadora per cinquè any consecutiu i Silvia Neid, seleccionadora alemanya, va ser escollida com a millor entrenadora. El millor gol del 2010, conegut com a Premi Puskas, va ser un cacau per l'escaire d'Hamit Altintop en un Kazakhstan-Turquia.

La pel·lícula de la gala

Amb esmòquing i corbatí es quedava a l'esquerra en les fotos prèvies, Messi semblava que no era el favorit, el Mundial li restava punts respecte als campions Xavi i Iniesta. A la catifa vermella, l'argentí caminava tranquil, sense pressió, firmant autògrafs sobre paper i sobre samarreta, i fins i tot havia de tornar per complaure algun seguidor insistent.

A dins, assegut al centre, el 10 blaugrana reia amb Xavi i Iniesta en l'espectacular presentació en 3D dels finalistes de la Pilota d'Or. A deu minuts per les vuit arribava el moment de la proclamació, en la veu de l'entrenador de tots tres, Pep Guardiola. Iniesta, segon, i Xavi, tercer de les votacions, aplaudien el seu amic, que pujava a recollir la seva segona Pilota d'Or consecutiva de mans del Pep, el primer sorprès.

Messi va guanyar la Pilota d'Or amb el 22,65% dels vots, seguit d'Iniesta amb 17,36% i de Xavi, amb el 16,48%. Tothom sabia que el Barça tenia el millor jugador del món. Ara té també el segon i el tercer.

Aquests són els percentatges:
1. Leo Messi (ARG) 22,65%
2. Andrés Iniesta (ESP) 17,36%
3. Xavi Hernández (ESP) 16,48%
4. Wesley Sneijder (HOL) 16,48%
5. Diego Forlán (URU) 7,61%
6. Cristiano Ronaldo (POR) 3,92%
7. Iker Casillas (ESP) 2,90%
8. David Villa (ESP) 2,25%
9. Didier Drogba (CIV) 1,68%
10. Xabi Alonso (ESP) 1,52%
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut