El Betis i un gol no concedit compliquen la vida a un Barça molt espès marcat per les pèrdues de pilota (1-1)

Álex Alegría i Luis Suárez han marcat en un partit amb polèmica arbitral. Després de la diana dels andalusos, l'àrbitre assistent ha decidit no pujar al marcador un gol del Barça, refusat des de dins de la porteria pel conjunt andalús.

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El FC Barcelona ha caigut al Benito Villamarín en un partit amb polèmica. El conjunt andalús s'ha avançat en el marcador amb un gol d'Álex Alegría a la segona part (1-1). L'àrbitre assistent, però, no ha concedit un gol del Barça, minuts després. Un gol de Jordi Alba refusat per Mandi quan la pilota estava mig metre dins de la porteria bètica. El Barça, a un minut per al final, ha aconseguit empatar amb un gol de Suárez. Amb aquest empat el Betis talla la bona ratxa dels blaugrana, que sumaven 5 victòries consecutives a la Lliga.

El Betis ha començat el partit amb molta embranzida i amb ganes d'obrir el marcador, pressionant a dalt i creant perill a la porteria de Ter Stegen. Rubén Castro ha estat a punt de marcar en un parell d'ocasions, sense èxit. Aquesta pressió del Betis ha complicat la sortida del Barça i la progressió de l'equip en el camp. Ter Stegen fins i tot ha aturat un xut de Dani Ceballos, que hauria inaugurat el marcador (minut 17).

El Betis ha tingut més presència en atac que els de Luis Enrique, als quals els ha faltat fermesa en el control de la pilota. I és que els blaugrana ja havien perdut 14 pilotes en els primers vint minuts de partit. El Barça no ha reaccionat fins que han passat 36 minuts, quan Neymar ha tingut la primera oportunitat de marcar. El Barça ha aconseguit fer una bona sortida superant les línies de pressió del Betis, Digne li ha passat a Messi que ha activat Neymar, sense sort. El xut del brasiler ha topat amb el porter del Betis, Adán.

Al descans tots dos equips han arribat amb un empat sense gols. El Betis molt més intens i concentrat ha donat molt més bona imatge que el Barça, que ha acabat fent moltes concessions al rival.

Segona part i nou escàndol arbitral

Durant els primers minuts de la represa, els blaugrana han tornat a ser l'equip de sempre, intensos, creant perill i manant el joc. L'alegria no ha durat gaire i el Barça ha tornat a caure en la pèrdua de pilota. El Betis no s'ha arrugat i ha continuat creant perill a la porteria de Ter Stegen.

Luis Enrique, insatisfet amb el desenvolupament del partit, ha decidit canviar els esquemes fent entrar André Gomes, Sergi Roberto i Jordi Alba per Denis Suárez, Arda Turán i Digne. Amb aquests canvis, Aleix Vidal se situava d'extrem dret i Luis Enrique passava al 4-2-3-1.

El Betis ha continuat fent la seva i Ceballos l'ha tornat a tenir al minut 72 amb un xut exterior des de fora de l'àrea, directe al travesser de la porteria de Ter Stegen. El Betis ha fregat el gol davant d'un Barça impàvid. Un minut després una nova pèrdua de pilota del blaugrana ha propiciat un nou xut al pal de Rubén Castro.

El gol estava al caure i ho ha fet. Després del xut al pal, el conjunt de Víctor Sánchez del Amo, ha fet el gol del Betis en una jugada assajada. Sortida de córner, mala cobertura del Barça, Ter Stegen la refusa malament i ho aprofita Álex Alegría per fer el gol (1-0, minut 75).

El partit s'ha tornat boig i dos minuts més tard el Barça ha fet un gol fantasma de Jordi Alba que els àrbitres no han volgut concedir. La pilota ha entrat dins de la porteria del Betis, mig metre, i Mandi l'ha tret fora. Gran error de l'àrbitre assistent per no donar el gol al conjunt blaugrana, que hauria d'estar empatant el matx.

Un minut abans d'acabar, Luis Suárez ha marcat el gol de l'empat gràcies a una recuperació de Messi. L'argentí passa la pilota a Suárez que no dubta i marca (1-1) donant un punt als blaugrana.

Amb aquest empat el Betis descansa a la zona tranquil·la de la taula i el Barça es complica les coses a la part alta, perdent una nova oportunitat d'assaltar el liderat de la Lliga.