El Betis empata "in extremis" contra el Vila-real i la Reial Societat agafa aire contra el Llevant

El Betis i el Vila-real han empatat a tres en el primer partit avançat de la 28a jornada de Lliga a Primera Divisió. En un matx disputat a l'exili de La Cartuja per la clausura del Ruiz de Lopera, els visitants han deixat escapar la victòria quan passaven dos minuts del temps reglamentari tot i avançar-se fins a tres vegades en el marcador amb dos gols de Forlán i un tercer de Pires. Fernando i Edu havien restablert la igualtat en dues ocasions i Juanito ha fet l'empat definitiu en el minut 92. En un altre partit avançat, la Reial Societat ha agafat aire amb una victòria per la mínima contra el Llevant amb un solitari gol d'Ansotegi.

Betis, 3 - Vila-real, 3

Primer partit del Betis a l'exili per la sanció de tres partits al Ruiz de Lopera. L'estadi olímpic de La Cartuja gairebé s'ha omplert amb 48.000 bètics que han donat suport al seu equip. Luis Fernández, com és habitual, ha ordenat escurçar el camp metre i mig per banda. Una mesura que no li ha servit de res perquè els seus jugadors han empatat, i gràcies, a tres amb el Vila-Real. Precisament els de la Plana s'han avançat en el primer minut del partit gràcies a Forlán. En la primera arribada de perill, en el minut 9, Fernando ha empatat pels sevillans amb una gran rematada de cap a centrada de Romero. Abans d'arribar al descans qualsevol dels dos equips s'hagués pogut tornar a avançar. Primer el Vila-Real en una pilota de Marcos que no arriba a tocar Forlán. I, posteriorment, ha estat el Betis qui per mitjà de Fernando s'ha acostat a la xarxa rival.

El segon temps ha començat com el primer i els defenses del Betis sembla que últimament no aprenen la lliçó. Rematada de Guille Franco i, novament, Forlán ha fet l'1-2, el seu desè gol al campionat. El Betis veia com se li escapava el matx i Robert ha provat sort sense gaire fortuna. Sense fer massa mèrits, Edu, de cap, ha aconseguit l'empat a dos en el minut 70. Una alegria que els ha durat sis minuts perquè Robert Pires, en el seu segon partit de Lliga, ha aconseguit el seu primer gol amb el submarí groc i ha fet pujar el 2-3 al marcador. Un gol molt protestat pels locals però que no era fora de joc. I quan tot semblava indicar que la victòria seria per als homes de Pellegrini, un gol miraculós de Juanito en el descompte ha establert el definitiu 3-3. Un puntet d'or per a un Betis que s'allunya una mica més dels descens i que no ajuda gaire el Vila-real per acostar-se a les posicions de UEFA.

Reial Societat, 1 - Llevant, 0

La Reial Societat ha agafat una mica d'aire en el seu intent d'aconseguir la permanència. Els donostiarres han sumat una victòria per la mínima davant un rival directe com el Llevant gràcies a un solitari gol d'Ansotegi en el minut 39 de la primera part. En la represa, el partit s'ha posat encara més de cara per a l'equip de Miguel Ángel Lotina ja que el Llevant s'ha quedat amb deu per l'expulsió de Riga, que ha trigat molt a abandonar el terreny de joc disconforme amb la decisió de l'àrbitre. L'entrenador granota Abel Resino també ha estat expulsat de la banqueta per les seves reiterades protestes. Però tot i jugar amb superioritat numèrica, la Reial Societat no ha sentenciat i ha acabat patint per mantenir el mínim avantatge. En l'últim minut, el col·legiat ha anul·lat el que hauria estat el gol de l'empat a Tomassi per unes mans anteriors de Nino. Abel ha tornat a mostrar la seva indignació donant una puntada de peu a una tanca. Tot i aquest triomf balsàmic, la Reial Societat continuarà en zona de descens amb 21 punts, a sis de la permanència però amb un partit més que la resta dels seus rivals. Per la seva banda, el Llevant es queda amb 28 punts i frega la zona perillosa.